Focaccia cu cireșe dulci este una dintre acele rețete care te fac să spui WOW! Rapidă, simplu de preparat și cu adevărat delicioasă. Focaccia cu cireșe dulci este de fapt o focaccia care devine un desert, decorată cu unul dintre cele mai colorate și gustoase fructe ale verii: cireșele!
Focaccia cu cireșe dulci este gustoasă și simplu de preparat. Este perfectă pentru micul dejun, ca gustare, pentru un picnic în aer liber sau pentru o călătorie.
Focaccia cu cireșe dulci
Ai nevoie de:
250 g făină 00
250 g făină de Manitoba
300 g cireșe
370 ml apă
100 g zahăr
drojdie de bere uscată după gust
miere după gust
ulei de măsline extravirgin după gust
sare la gust
Pregătești focaccia cu cireșe așa:
Începi prepararea focacciei cu cireșe dulci amestecând cele două tipuri de făină într-un recipient mare. Adaugi apoi o linguriță de drojdie de bere uscată. Poți folosi și drojdie proaspătă, dar în acest caz trebuie mai întâi să o dizolvi cu o linguriță de apă la temperatura camerei.
Adaugi apoi o jumătate de linguriță de sare, zahăr, apă, o lingură de miere și o altă lingură de ulei de măsline extravirgin. Amesteci bine toate ingredientele.
Aluatul de focaccia rezultat va fi foarte moale și maleabil. Îl acoperi cu folie de plastic sau cu o cârpă (curată) și îl lași să crească timp de aproximativ 3 ore și jumătate în cuptor cu lumina aprinsă. Va trebui să-și tripleze volumul.
Când e suficient crescut, pe o suprafață presărată cu făină, întinzi aluatul și apoi îl pui într-o tigaie pe care ai uns-o în prealabil cu ulei. Întinzi bine aluatul, în timp ce-l atingi cu degetele pentru a crea forma tipică a focacciei.
Pui o lingură de ulei și o distribui pe întreaga suprafață a focacciei, apoi o pui înapoi în cuptor cu lumina aprinsă timp de încă o oră.
În timp ce dospirea este completă, te ocupi de cireșe: le speli, le tai în jumătate și îndepărtezi sâmburele.
Așezi cireșele pe focaccia, făcându-le să pătrundă în aluat. Presari focaccia cu zahăr și apoi o dai la copt în cuptor la 180 ° timp de aproximativ 30 de minute, activând funcția de grătar în ultimele 5 minute pentru a o rumeni la suprafață.
Când a expirat timpul, scoți focaccia din cuptor, o lași să se răcească puțin și apoi o aduci la masă.