Iepure în sos de vin roșu
Iepure în sos de vin roșu
Porții: 4
Pregătire: 30 minute
Marinare: circa 4 ore
Coacere: circa 50 minute
Ai nevoie de :
1 iepure de circa 1,5 kg, gata curățat
4 căței de usturoi
4 fire rozmarin
6 linguri ulei de măsline
piper
4 morcovi
250 g rădăcină de țelină
200 g cepe
1 fir praz
200 ml supă de carne
250 ml vin roșu
sare
Pregătești așa:
Tai iepurele bucăți, îl speli și îl ștergi. Toci usturoiul. Rupi acele de la două fire de rozmarin și le toci. Amesteci rozmarinul împreună cu 4 linguri ulei de măsline, piper și usturoi. Torni sosul peste carne și acoperi. Lași iepurele, astfel pregătit, la marinat circa 4 ore.
Tai morcovii felii groase, iar prazul rondele. Cureți și tai mărunt ceapa și țelina.
Scoți carnea din marinată și o lași să se scurgă. Încingi 2 linguri de ulei de măsline și prăjești carnea pe toate părțile. Adaugi marinata. Pui și ceapa și legumele pregătite și le călești împreună timp de 5 minute. Torni supa și vinul roșu, adaugi sare, piper și fire de rozmarin. Dai în clocot, apoi reduci focul. Acoperi cu un capac și lași să se înăbușe circa 40 de minute. Sărezi și piperezi. Servești iepurele astfel preparat cu cartofi pregătiți la cuptor.