Înghețată de mascarpone și zmeură pregătită fără un aparat de înghețat

Înghețată de mascarpone și zmeură pregătită fără un aparat de înghețat

Înghețată de mascarpone și zmeură – o înghețată delicioasă, care se prepară foarte ușor acasă, fără un aparat special de înghețat. Mascarpone, o brânză italiană dublă sau triplă, poate fi cel mai bine cunoscut ca ingredient esențial în tiramisu. Dar această brânză din lapte de vacă, dulce și mătăsoasă, adaugă o textură bogată și mâncărurilor sărate, o calitate obținută prin procentul său ridicat de grăsimi saturate. Mascarpone își are originea în regiunea Lombardia din nordul Italiei, în timpul Renașterii.

Înghețată de mascarpone și zmeură

Pregătire: 30 minute

Congelare: 6 ore

Timpul total: 6 ore 30 min

 

Pentru înghețată ai nevoie de:

115 g mascarpone

155 g lapte condensat

250 g smântână vegetală

1/2 linguriță extract de vanilie

un praf de sare

Pentru compoziția de zmeură ai nevoie de:

125 g zmeură proaspătă (sau congelată)

50 g zahăr granulat

2 lingurițe de suc de lămâie

Pentru decor ai nevoie de:

125 g zmeură proaspătă

30 g fistic sau alune tocate

 

Pregătești o înghețată de mascarpone și zmeură așa:

Bați cu telul brânza mascarpone și laptele condensat în bolul mixerului sau într-un castron, până când amestecul este moale și omogen.

Separat, bați smântâna vegetală cu un praf de sare și cu extract de vanilie. Încorporează ușor, cu mișcări de jos în sus, pentru a nu îndepărta crema.

Pregătește compoziția de zmeură: pune zmeura cu zahărul și sucul de lămâie la foc mediu, timp de 10 minute.

Apoi, lasă amestecul să se răcească.

Torni prima compoziție într-un recipient sau în formele preferate și apoi adaugi un pic de compoziție de zmeură, amestecând puțin pentru a îngheța uniform.

Adaugi deasupra fisticul și zmeura și lași înghețata la congelator cel puțin 6 ore.

Servești înghețata, adăugând din compoziția de zmeură. Presari fistic tocat.

My title page contents