Îngrijește-ți părul cu oțet de mere

Îngrijește-ți părul cu oțet de mere, dacă vrei să ai un păr sănătos și frumos. Oțetul de mere pe păr este un adevărat panaceu, deoarece previne căderea părului, îl strălucitor și acționează împotriva sebumului și a mătreții. Oțetul de mere este un produs natural utilizat pe scară largă în cosmetică și pentru uz alimentar. Este un aliment foarte bogat în vitamine, minerale, enzime și alte substanțe active benefice pentru corpul nostru.

Oțetul de mere este bun, în special pentru păr, deoarece îndeplinește mai multe funcții în același timp. Prin urmare, este potrivit pentru toate tipurile de păr. Printre proprietățile oțetului de cidru de mere se numără și aceea de a reechilibra excesul de sebum de pe piele, reglând aciditatea acestuia, fiind foarte util chiar și în cazul mătreții. De asemenea, oțetul de cidru de mere are proprietăți regenerante și de restructurare pentru cei care au probleme cu părul fragil, uscat, creț și vârfurile despicate.

Să aflăm împreună care sunt beneficiile oțetului de mere pentru păr!

Îngrijește-ți părul cu oțet de mere. Beneficiile oțetului de mere pentru păr

Dezinfectează și oferă strălucire

Doar după câteva aplicații, vei observa deja acțiunea oțetului de mere. Substanțele nutritive acționează eficient făcând părul să strălucească. În același timp, efectuează o acțiune dezinfectantă naturală, contracarând inflamațiile mici, apariția dermatitei și infecții ale pielii care pot duce la dezechilibru și disconfort. Prin urmare, aceste beneficii sunt evidente și pentru persoanele care au pielea foarte sensibilă și predispuse la roșeață.

Regenerează și înmoaie părul

Prezența vitaminelor, oligoelementelor și a mineralelor, a aminoacizilor și a altor substanțe active face din oțetul de mere un aliat împotriva părului rebel, fragil și uscat. Utilizarea acestui ingredient natural te va ajuta, de asemenea, să combați problema vârfurilor despicate, datorită proprietăților de restructurare. Mai mult, oțetul de mere acționează eficient ca un balsam natural, deoarece înmoaie părul, făcându-l ușor de pieptănat. Vei obține un păr moale, mătăsos și strălucitor.

Anti-mătreață și reechilibrant pentru părul gras

Oțetul este un real ajutor pentru un păr gras cu mătreață. În plus față de dezinfectarea pielii, acesta ajută la reechilibrarea excesul de sebum, refacerea pH – ului propriu – zis. În consecință, în cazul descuamării pielii, oțetul de mere va avea un efect curativ și preventiv asupra apariției acestei imperfecțiuni. Oțetul de mere aplicat pe păr gras joacă un antibacterian, astringent si antiseptic.

Consolidează și este un remediu anti-cădere a părului

Oțetul de mere este util împotriva căderii părului, datorită proprietăților sale de întărire și de întinerire a fibrei părului. Acest lucru este posibil datorită, în principal, mineralelor conținute în acesta, cum ar fi fierul, magneziul, potasiul, fosforul și calciul. După câteva utilizări, vei observa mai puțin păr căzut și mai puține vârfuri despicate.

Cum folosești oțet de mere pentru păr:

1. Diluat în apă

Datorită proprietăților sale dezinfectante, antibacteriene și antiseptice, este recomandabil să diluezi întotdeauna oțetul de mere în apă, deoarece pur ar putea fi agresiv pe piele. Combină 1,5 litri de apă cu 3-4 linguri de oțet de mere. Folosește acest remediu natural pentru a-ți clăti părul după șamponare. Este indicat să-ți clătești mai întâi părul cu apă și apoi, când pielea este eliberată de spuma surfactantă, să clătești cu oțet de mere diluat. Lasă-l să acționeze câteva minute și apoi poți repeta clătirea numai cu apă. Poți face acest tratament o dată pe săptămână.

2. Cu suc de lămâie

O variantă recomandată celor care nu tolerează mirosul de oțet de mere. În acest caz, diluează 3 linguri de oțet de mere și una de suc de lămâie într-un litru și jumătate de apă. Astfel, vei reduce mirosul de oțet și, în același timp, vei beneficia de proprietățile dezinfectante și astringente ale lămâii. De asemenea, acest remediu poate fi de folos celor cu piele grasă și mătreață, ca o clătire după șamponare.

3. Combinat cu uleiuri esențiale

Îmbogățirea oțetului de cidru de mere cu uleiuri esențiale va fi foarte utilă pentru a face un tratament curativ destinat tipului tău de păr. Pune 3 linguri de oțet de mere în 1,5 l apă și apoi adaugă:

  • Pentru păr gras: 10 picături de ulei esențial de bergamotă, 10 picături de ulei esențial de lămâie și 5 picături de ulei esențial de arbore de ceai;
  • Pentru pielea sensibilă: 20 picături de ulei esențial de lavandă;
  • Pentru părul uscat și casant: 10 picături de ulei esențial de portocală dulce și 5 picături de ulei esențial de rozmarin.

În plus, prin adăugarea de uleiuri esențiale, vei acoperi și mirosul acru al oțetului de mere. Acest remediu îl veți folosi pentru a vă clăti părul după șamponare.

4. Diluat în măști

Ia un castron de sticlă și pune conținutul unui borcănel cu iaurt natural. Apoi, adaugă o lingură de ulei de măsline, dacă ai nevoie să hrănești părul, sau gel de Aloe Vera, dacă vrei o acțiune vindecătoare și calmantă. În cele din urmă, adaugă o linguriță de oțet de mere și câteva picături de ulei esențial potrivit tipului tău de păr. Amesteci totul și distribui uniform pe scalp și păr. Lasă să acționeze timp de 20 de minute și apoi continuă cu o spălare normală. Poți repeta acest remediu natural o dată pe săptămână.

Îngrijește-ți părul cu oțet de mere. Avertismente și contraindicații ale oțetului de mere

Diluează întotdeauna oțetul în apă sau în alte elemente nutritive, cum ar fi măști și împachetări de păr. Utilizarea oțetului de mere sub formă pură, ar putea fi agresivă, în special pentru cei cu pielea sensibilă. De asemenea, respectă dozele de diluare recomandate, pentru a putea beneficia în siguranță de proprietățile extraordinare ale acestui ingredient natural.

My title page contents