Jos cancerul! Traiasca dieta enzimatica!

Dieta enzimatica. Intoarcerea la natural si la simplitate pare sa fie trendul in materie de viata sanatoasa. Omenirea a facut un ocol inventand alimente fel de fel, apoi medicamente care sa trateze bolilele provocate de ele. Din fericire, natura este perfecta si la fel si corpul uman, iar tot ce avem de facut ca sa traim sanatos, este sa simplificam. Adica in loc de un biscuite in care am pus unt, faina, zahar, arome etc sa mancam un mar. Simplu, nu?

In esenta, despre simplitate vorbeste si Dr. Hiromi Shinya si a sa dieta bazata de factorul enzimatic, care a condus la o recurenta de 0% a cancerului, in cazul pacientilor tratati de el.

Enzimele sunt elementul cheie a acestui stil de alimentatie. Ele sunt asociate cu viata, deoarece sunt necesare unei entitati vii ca sa traiasca in continuare. In corpul uman exista peste 5000 de enzime care dau nastere unui numar de 25000 de reactii.  Respiram si ne miscam datorita lor. Insa un stil de viata nesanatos, din care fac parte alimentele procesate, fumatul si sedentarismul nu face decat sa ne epuizeze corpul de enzimele-sursa. Drept urmare acesta isi pierde incet-incet capacitatea de refacere.

Urmand indicatiile dietei enzimatice, ne putem bucura de o viata sanatosi si plini de energie. Ne vom proteja enzimele -sursa, foarte valoroase pentru organismul nostru, deoarece ele nu au o functie specifica, dar se specializeaza in acord cu nevoile corpului. Din pacate, numarul lor este limitat si trebuie sa avem grija de ele apeland la o alimentatie naturala, foarte bogata la randul ei in enzime.

Dieta enzimatica inseamna  85 – 90% alimente de origine vegetala si 10-15% proteine de origine animala.

Vegetale (85-90%):

50% graunte integrale (orez brun, paste fainoase integrale, paine integrale, fasole, linte, mazare),

30% legume verzi, galbene si radacinoase,

5-10% fructe, seminte, nuci.

Proteine (10-15%): peste, carne de pasare, carne rosie in cantitati limitate, oua.

De evitat: produsele lactate, cafeaua, dulciurile si zaharul, nicotina, alcoolul, grasimile.

Dieta enzimatica. Recomandari:

Nu mancati si nu beti nimic cu 4-5 ore inainte de culcare;

Mestecati mancarea de cel putin 30 de ori;

Mancati fructe cu 30-60 de minute inainte de masa;

Nu beti apa in timpul sau dupa masa pentru ca veti dilua enzimele digestive;

Odihniti-va intre 6 – 8 ore pe noapte;

Faceti exercitiu fizic moderat;

Beti apa de calitate, curata, alcalina;

Meditati;

Bucurati-va de viata!

„Apeciati bucuriile simple ale vietii. Traiti viata cu pasiune. Nu uitati: o viata fericita si plina de sens este calea naturala catre sanatatea omului. Entuziasmul debordant, mai degraba decat respectarea habotnica a unui regim alimentar, este metoda prin care puneti in miscare factorul enzimatic” este sfatul Dr. Shinya.

 

(sursa informatii: Enzima Miracol, DR. Hiromi Shinya

My title page contents