10 trucuri

Azi, un parinte are nevoie de articifii ca sa isi mentina copiii calmi. Nu stii ce ai de facut? Uite aici top 10 trucuri pentru un copil mai calm, potrivit Huffingtonpost.com:

  1. Uitati-va la pesti!

Conform huffingtonpost.com, este demostrat faptul ca, atunci cand o persoana urmareste pestii inotand, presiunea sangelui si bataile inimii se reduc. Data viitoare cand copilul tau se confrunta cu stari de anxietate sau nervozitate, mergeti impreuna intr-un parc. La fel de bine, puteti vizita o gradina zoologica. Daca esti dispusa sa aduci un nou companion in casa, ii poti cumpara chiar tu un acvariu cu un peste.

  1. Numarati descrescator de la 100!

Astfel reusesti sa ii distragi atentia celui mic, iar problemele lui inutile dispar!

  1. Alegeti o fraza care sa ajute calmarea!

Vorbeste cu cel mic si stabiliti o fraza care sa stimuleze calmarea! Spre exemplu: sunt calm, sunt linistit sau sunt fericit. El isi poate repeta constructia in gand, ori de cate ori simte ca ceva nu este in regula!

  1. Cumparati o jucarie antistres!

Jucariile anistres sunt ideale atat pentru adulti cat si pentru copii. Puteti opta pentru o varianta cu persoanjul de desene preferat al celui mic.

  1. Alergati impreuna!

Miscarea reduce stresul si ajuta la relaxarea organismului. Daca veti alerga impreuna va veti putea bucura atat de aerul curat, cat si de cateva momente in care sa vorbiti despre ceea ce il apasa!

  1. Numarati pana la 5!

Cand vezi ca cel mic se enerveaza si se apropie de o criza sfatuieste-l sa se calmeze numarand pana la 5. Meditatia este o modalitate buna prin care cel mic se va relaxa si isi va reveni, fiind gata sa infrunte temele sau orice alte probleme.

  1. Discutiile

Discutiile cu cel mic sunt importante daca vrei sa mentii o stare buna. Discuta cu el despre ceea ce il apasa la scoala, despre teme sau frica pe care o oare daca va fi scos la tabla. Incearca sa il asculti si sa il sfatuiesti exact atat cat are nevoie.

  1. Decorati un perete!

In acest caz nu este vorba despre pictatul peretilor din casa. Il poti invata pe cel mic sa isi exprime latura creativa prin postere si imagini cu locuri care il linistesc si peisaje care il fac fericit.

  1. Imbratisarile de urs il vor ajuta sa-si reincarce bateriile

Imbratisarile elibereaza oxitocina, un hormon responsabil pentru intarirea sistemului imunitar. O imbratisare de 20 de secunde va reduce presiunea sangvina, dar va intari si sentimentul de bine.

 

 

My title page contents