Lămâi umplute cu ton și ricotta, o rețetă delicioasă! Perfectă pentru un aperitiv bun, proaspăt și spectaculos, rețeta este foarte rapidă și gustoasă, astfel că vei surprinde pe toată lumea aducând ceva original la masă!
De asemenea, în funcție de gust și preferințe, te poți juca cu ingredientele. Pentru umplutură, în loc de ricotta proaspătă, poți înlocui ricotta cu maioneză sau cu altă brânză cremoasă și să adaugi măsline, capere, hamsii și toate ingredientele pe care le preferi.
Lămâile umplute cu ton sunt perfecte și pentru un aperitiv sau pentru un bufet, reci de la frigider.
Lămâi umplute cu ton
Pregatire: 10 minute
Porții: 4
Ai nevoie de:
2 lămâi
180 g de ton în ulei
200 g ricotta
suc de lămâie
pătrunjel
sare
Pregătești lămâi umplute cu ton așa:
Pentru a pregăti lămâi umplute, mai întâi trebuie să te ocupi de umplutura cu ricotta și de crema de ton.
Într-un castron pui tonul, ricotta, zeama de lămâie, pătrunjelul și un praf de sare.
Amesteci toate ingredientele cu o lingură pentru a obține o cremă. Dai apoi amestecul la frigider pentru aproximativ 15 minute ca să-și lase aroma.
Între timp, speli bine lămâile și le usuci. Le tai în jumătate și apoi de-a lungul marginii cojii pentru a extrage pulpa de lămâie. Poți folosi mai întâi un cuțit pentru a tăia și apoi o lingură pentru a extrage interiorul.
Trebuie să obții 4 coji de lămâie goale. Umpli lămâile cu crema de ton și ricotta. Pe o farfurie așezi lămâile umplute cu ton și adaugi pătrunjelul tocat.
Lămâile umplute cu ton se pot păstra la frigider maximum 2 zile. Congelarea nu este recomandată.
Sugestii și sfaturi
Pentru această rețetă poți înlocui tonul cu macrou sau somon.
Nu arunca pulpa de lămâie, ci folosește-o pentru a pregăti o limonadă sau o prăjitură cu lămâie.
Poți înlocui ricotta cu maioneză, brânză de capră sau cu alt tip de brânză moale.
La crema de ton poți adăuga capere și hamsii în ulei.