Lipii umplute cu mango, file de porc și ricotta

Lipii umplute cu mango, file de porc și ricotta

Lipii umplute cu mango, file de porc și ricotta. Știai că pe lângă soiurile de mango cel mai des întâlnite în comerț, mai există și altele mai puțin cunoscute?

Acestea sunt:

  • Alphonse – Un soi indian, acest mango are gust lejer, formă alungită, iar culoarea cojii poate varia de la violet la galben.
  • Edward – Acest mango aromat, dulce și aspru, fără fibre, poate varia în culori de la roz la galben, și are o formă rotundă sau alungită.
  • Kesar – Acest soi indian este un mango dulce, fără fibre, care poate varia de culoare de la verde la galben, cu o formă rotundă.
  • Manila – Acest mango dulce fără fibre poate varia de la culoarea portocaliu la galben, până la roz și are o formă subțire.
  • Palmer – Acest mango ușor aromat, cu textură tare, variază ca nuanță de la violet la roșu până la galben, și are o formă alungită

 

Lipii umplute cu mango

Porții: 4

Preparare: 30 minute

Ai nevoie de:

600 g file de porc

2 linguri de ulei

Sare, piper

300 g spanac

1 ardei iute

1 legătură ceapă verde

1 mango mare

2 linguri smântână degresată

200 g brânză ricotta

3 lingurițe suc de lămâie

4 lipii

 

Pregătești așa:

Încingi cuptorul la 150 de grade Celsius. Ștergi carnea cu ajutorul unui șervet absorbant și o prăjești într-o lingură de ulei. O sărezi și piperezi. Coci apoi carnea la cuptor timp de circa 20 de minute.

Cureți spanacul, îl speli și îl opărești în apă cu sare circa 5 secunde. Apoi îl treci prin jet de apă rece și îl lași să se scurgă.

Cureți ardeiul iute, îl speli și îl tai fâșii. Cureți ceapa verde și o speli. Toci o singură ceapă, iar restul îl tai în două pe lung. Decojești fructul de mango și decupezi felii din pulpa fructului.

Amesteci smântâna împreună cu ricotta, spanacul, puțin ardei iute și ceapa verde tocată. Condimentezi totul, după gust, cu sare, piper și cu sucul de lămâie.

Prăjești în ulei restul de fire de ceapă verde timp de circa 1 minut. Sărezi și piperezi. Prăjești puțin lipiile (le încălzești) și le tai. Tai fileul de porc în felii subțiri. Umpli lipiile cu mango, compoziție de ricotta, ceapă verde și ardei iute. Servești lipiile imediat.

My title page contents