MACAROANE LA CUPTOR CU SOS BECHAMEL

Macaroane la cuptor cu sos bechamel. Macaroanele, ca și pastele, pot fi combinate și preparate în fel și chip. Fie cu legume, fie cu carne sau brânză, fie cu un amestec din toate acestea. O porție de macaroane poate constitui un prânz delicios sau o cină sățioasă.

 

Porții: 6-8 persoane

Pregătire: 1  oră și 40 de minute

 

Ai nevoie de:

600 g carne tocată de vită

500 g macaroane

700 g roșii coapte

1 pahar de vin alb sec

scorțișoară sub formă de pulbere

50 g făină

2 pahare de lapte

nucșoară

1 lingură zeamă de lămâie

3 ouă

100 g parmezan ras

100 g brânză pecorino rasă

1 fir de pătrunjel

70 g unt

4 linguri ulei de măsline extravirgin

sare

piper

 

Pregătești macaroane la cuptor așa:

  1. Speli roșiile și le opărești în apă clocotită timp de 1 minut, apoi le scurgi, le decojești și le toci. Cureți ceapa și o toci, apoi o pui să se călească ușor într-o tigaie cu ulei.
  2. Adaugi carnea și o lași să se pătrundă de aromă timp de câteva momente, apoi adaugi roșiile, vinul, ½ linguriță de scorțișoară, sare și piper. Amesteci și lași să fiarbă la foc mic timp de 40 de minute, adăugând puțină apă fierbinte, dacă este necesar. Fierbi macaroanele al dente într-o cantitate mare de apă clocotită, cu sare.
  3. Între timp, topești 50 g unt într-o cratiță, adaugi făina, amesteci bine, apoi, departe de foc și amestecând continuu, adaugi laptele fierbinte. Pui oala pe foc și, amestecând cu un tel, fierbi până obții un sos bechamel dens. Adaugi sare, piper și condimentezi cu puțină nucșoară rasă și cu zeamă de lămâie.
  4. Lași sosul bechamel să se răcească, apoi adaugi 2 ouă bătute cu un praf de sare. Cureți, speli și toci pătrunjelul, apoi îl adaugi peste carne, adaugi și restul de ou bătut și amesteci bine.
  5. Scurgi pastele și torni jumătate din ele pe fundul unui vas termorezistent uns cu unt. Presari jumătate din brânza parmezan și din pecorino și acoperi cu jumătate din sosul de carne. Apoi întinzi deasupra aluatul rămas și acoperi totul cu sosul de carne rămas.
  6. La final, torni sosul bechamel, presari cu restul de brânză și coci timp de aproximativ 45 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Macaroanele se servesc fierbinți, direct din vasul în care s-au copt.

 

 

My title page contents