Mazăre nouă cu cartofi noi și decor din cuburi de șuncă. Cum îți sună? De cum se încălzește vremea, piețele și rafturile supermarketurilor se umplu cu legume proaspete. Dacă îți plac legumele, mai ales cele viu colorate din piață, consumă-le cât mai mult. Combină-le în toate modurile care-ți sunt pe plac și profită de perioada în care se găsesc proaspete.
Porții: 4
Preparare: 30 de minute
Fierbere: 40 minute
Fără gluten
Mazăre nouă cu cartofi noi
Ai nevoie de:
1,2 kg cartofi noi
Sare, piper
150 g felii groase de șuncă de Praga
2 linguri unt
200 ml lapte
400 ml smântână
80 g parmezan ras
500 g păstăi de mazăre proaspătă
Nucșoară
1 lingură suc de lămâie
busuioc verde
Pregătești așa:
Speli bine cartofii și îi fierbi în apă cu sare circa 20 de minute. Tai șunca în cuburi de 1 cm. Cureți mazărea și o fierbi în apă cu sare timp de 10 minute.
Topești untul și prăjești cuburile de șuncă. Le scoți și le dai deoparte. Adaugi laptele și 200 ml smântână. Lași să fiarbă 10 minute, până se îngroașă. Adaugi parmezanul și restul de smântână, apoi mazărea scursă și încălzești totul 3 minute. Condimentezi cu sare și piper, nucșoară și suc de lămâie.
Scurgi cartofii, eventual îi tai în bucăți. Îi așezi în sosul de smântână și îi încălzești. Presari peste ei frunze de busuioc verde și parmezan ras.