Mazăre nouă cu cartofi noi și decor din cuburi de șuncă

Mazăre nouă cu cartofi noi și decor din cuburi de șuncă

Mazăre nouă cu cartofi noi și decor din cuburi de șuncă. Cum îți sună? De cum se încălzește vremea, piețele și rafturile supermarketurilor se umplu cu legume proaspete. Dacă îți plac legumele, mai ales cele viu colorate din piață, consumă-le cât mai mult. Combină-le în toate modurile care-ți sunt pe plac și profită de perioada în care se găsesc proaspete.

Porții: 4

Preparare: 30 de minute

Fierbere: 40 minute

Fără gluten

 

Mazăre nouă cu cartofi noi

Ai nevoie de:

1,2 kg cartofi noi

Sare, piper

150 g felii groase de șuncă de Praga

2 linguri unt

200 ml lapte

400 ml smântână

80 g parmezan ras

500 g păstăi de mazăre proaspătă

Nucșoară

1 lingură suc de lămâie

busuioc verde

 

Pregătești așa:

Speli bine cartofii și îi fierbi în apă cu sare circa 20 de minute. Tai șunca în cuburi de 1 cm. Cureți mazărea și o fierbi în apă cu sare timp de 10 minute.

Topești untul și prăjești cuburile de șuncă. Le scoți și le dai deoparte. Adaugi laptele și 200 ml smântână. Lași să fiarbă 10 minute, până se îngroașă. Adaugi parmezanul și restul de smântână, apoi mazărea scursă și încălzești totul 3 minute. Condimentezi cu sare și piper, nucșoară și suc de lămâie.

Scurgi cartofii, eventual îi tai în bucăți. Îi așezi în sosul de smântână și îi încălzești. Presari peste ei frunze de busuioc verde și parmezan ras.

My title page contents