Miraculoasa iubire de sine

Gaspar e tihnit si bland. E un psiholog fain si senin care te umple de liniste doar cand il vezi, ca sa nu mai vorbim de cand il asculti. Pentru ca, Gaspar e un om care crede mult in iubirea de sine. In iertare, in constienta si prezenta.

Gaspar e un psiholog foarte vizibil in ultima vreme. Un adevarat lider de opinie, in jurul caruia se strang cu usurinta cohorte de fani. Si, stiindu-l, imi dau seama ca nici nu e greu sa fie asa. Pentru ca deschiderea lui cheama oamenii. Si, totusi, m-am intrebat cum se simte in aceasta pozitie. Iar el mi-a raspuns.

“Extrem de responsabil. Imi doresc foarte mult sa promovez sanatatea relationala in Romania. Aceasta este una dintre valorile profesionale care m-au ghidat in momentele dificile si m-au ajutat sa nu renunt – chiar daca totul parea fara speranta. Cred mult in #puterearelatiilor si in faptul ca starea noastra de bine este semnificativ influentata de calitatea relatiilor in cadrul carora traim zi de zi. De asemenea, stiu ca cea mai mare zestre psihologica pe care le-o putem lasa copiilor nostri este “educatia relationala”. Mai exact, indrazneala de a cere, a primi si a oferi ajutor in situatiile dificile de viata”, marturiseste expertul.

Ultimul an i-a adus lui Gaspar multe momente sub lupa. Momente in care era vazut, pus in lumina reflectoarelor, tocat, analizat, laudat, barfit, apreciat. Toata gama de sentimente atat de proprie oamenilor mai mult sau mai putin prezenti.

“Ultima perioada m-a invatat ca fricile noastre cele mai mari ascund dorintele noastre cele mai arzatoare. Ca nu poti ajunge acolo unde-ti doresti daca nu esti dispus sa risti, sa fii vulnerabil si sa renunti la control. Aceasta a fost cea mai mare lectie din ultimul an, sa renunt la armura perfectionismului si sa am incredere ca voi putea face fata greselilor si esecurilor firesti ale vietii. Iar in tot acest timp sa nu ma mai otravesc cu auto-critica, ci sa-mi exprim pretuirea de sine si auto-copasiunea. Cred ca acestea sunt marile castiguri psihologice din acest ultim an, dar stiu si ca este esential sa raman constient de aceste lectii, deoarece se pot da uitarii mult prea repede.”, admite cu sinceritate Gaspar.

V-am zis ca Gaspar a fost un personaj foarte activ professional in perioada aceasta si, chiar si in aceste conditii, si-a gasit vreme sa scrie o carte vindecatoare. Buna. Minunata. Care trebuie explorata si pusa la capatai. “Copil Invizibil”. Mesajul ei? Valorizati-va copiii, vedeti-i, alegeti sa ii iubiti.

Materiale [Media Kit]

“Experienta profesionala, dar si cea personala, imi spun ca pentru a deveni adulti capabili sa infruntam provocarile vietii avem nevoie sa ne conectam la latura vulnerabila din noi, sa ne acceptam imperfectiunile, sa ne vindecam ranile si sa ne iubim asa cum nimeni pana acum nu a putut sa o faca. Acesta este si motivul pentru care am pornit un turneu prin tara de promovare a cartii si am in plan mai multe workshop-uri – asa cum este si psihoatelierul din 21 iunie desfasurat la Journey Pub sub titlul “Copilul invizibil – de la ura la iubirea de sine”.”, ne explica Gaspar.

Pentru ca nu-i asa un parinte are nevoie sa invete si sa se lase invatat de copilul sau. De magia si puritatea sa. Iar Gaspar ne sfatuieste pe tot cei care suntem parinti sa:

  • “Sa descoperim conceptul de mindfulness

  • Sa practicam starea de prezenta constienta

  • Sa citim “Copilul Invizibil”

  • Sa ne pretuiasca pe noi insine

  • Sa ne reamintim ca noi suntem cele mai importante persoane din viata noastra”

  •  

My title page contents