Ouă la capac (tigaie) – Zilele acestea pomenim mereu de ouă: în salate, în rulade sau drob, în ciorbe, torturi, prăjituri. Doar ne apropiem de sărbătoarea Paștelui. Iată o idee, tot pe bază de ouă pentru un mic dejun sățios, chiar prânz sau de ce nu… cină!
Ouă la capac (tigaie). Să-ți țină de foame o zi întreagă
Porții: 4
Preparare 15 minute
Coacere: 12 minute
Ai nevoie pentru ouă la capac (tigaie) de:
1 ceapă
5 căței de usturoi
5 linguri de ulei
Sare
400 g roșii (conservă)
1 lingură zahăr
2 linguri oțet balsamic
2 lingurițe piper
1 linguriță boia
4 ouă
150 g telemea
4 tortillas (din comerț)
Pregătești așa:
Încingi 3 linguri de ulei și călești ceapa și usturoiul tocate. Adaugi roșiile, zahărul și oțetul. Acoperi și lași să fiarbă înăbușit la foc moale, timp de 8 minute. Condimentezi cu sare, piper și boia. Spargi ouăle deasupra tigăii și le lași să cadă peste sosul de roșii. Lași să mai fiarbă totul la foc domol, fără capac, timp de 3 minute, până albușul este copt.
Iei o tigaie de teflon și rumenești tortillas în restul de ulei timp de 1 minut, pe ambele fețe.
Servești ouăle coapte la capac direct în tigaie sau pe o farfurie, alături de tortillas calde. Un deliciu.