Pavlova de Crăciun. Ce poate fi mai bun?

Pavlova de Crăciun sau ce poate fi mai bun? Tortul Pavlova cu fructe de pădure este un desert delicios și spectaculos. Un tort perfect pentru a fi servit la ocazii speciale, de exemplu, ca piesă centrală pentru a înfrumuseța și decora masa de Crăciun și Anul Nou.

Tortul Pavlova cu fructe sălbatice este compus dintr-o bază crocantă de bezea, cu un interior moale și cremos, acoperită cu o cremă pe bază de mascarpone, în combinație cu smântână și fructe de pădure. La final parfumat cu vanilie și acoperit cu fructe proaspete. O combinație de arome care este cu adevărat irezistibilă. De fapt, dulceața bezelei este redusă de gustul acrișor al fructelor de pădure.

O explozie de arome și culori care să-ți lumineze petrecerea și să-ți bucure papilele gustative.

Pavlova de Crăciun

Porții: 6 persoane

Pregătire: 1 oră

Gătire: 1 oră și 30 minute

 

Ai nevoie pentru Pavlova de Crăciun de:

6 albușuri de ou

320 g zahăr

2 lingurițe amidon

1 linguriță suc de lămâie

1/2 linguriță extract de vanilie

Ai nevoie pentru crema de mascarpone:

250 g smântână vegetală (îndulcită)

125 g Mascarpone

2-3 linguri zahăr pudră

1 linguriță extract de vanilie

150 g fructe de pădure (afine, coacăze negre și roșii, mure, zmeură)

3 linguri zahăr

200 ml apă

Ai nevoie pentru decor:

Mix de fructe de pădure

Crenguțe de rozmarin sau frunze de mentă

 

Pregătești Pavlova de Crăciun așa:

Pentru a pregăti tortul Pavlova cu fructe de pădure, desenează un cerc de 25 cm în diametru și un alt cerc de 10 cm în interior, pe o foaie de hârtie pergament. Întoarce foaia și pune-o pe tava de copt în cuptor.

Pui albușurile de ou într-un bol mare și le bați cu mixerul. Când încep să facă spumă, adaugă zahărul puțin câte puțin, continuând să bați cel puțin 10 minute. Sau până când ai obținut o bezea fermă și lucioasă.

Adăugi sucul de lămâie, amidonul cernut și extractul de vanilie și amesteci încă un minut.

Cu ajutorul unei linguri sau spatule, distribui bezeaua în cerc, formând o gogoașă și lăsând gol în interiorul desenului.

Coci bezeaua într-un cuptor preîncălzit la 120 °C pentru aproximativ 1 oră și jumătate.

După acest timp, închizi cuptorul și lași bezeaua să se răcească complet în interiorul cuptorului închis, dar oprit.

Pregătești crema de mascarpone așa:

Între timp, cât stă bezeaua la cuptor, torni apa, cele 150 g de fructe de pădure și cele 3 linguri de zahăr într-o cratiță. Aduci totul la fierbere și lași să se fiarbă, amestecând des, până când fructele s-au topit complet și lichidul s-a redus și îngroșat. Strecori apoi amestecul și aduni sucul într-un bol mic. Dai deoparte și-l lași să se răcească complet.

Torni într-un bol mare smântâna, mascarponele, zahărul pudră (2 sau 3 linguri, apoi potrivești în funcție de gust) și extractul de vanilie. Bați cu mixerul până obții un amestec ferm.

Adaugi siropul în crema de mascarpone și amesteci ușor cu o spatulă, suficient pentru a obține un efect variat.

Distribuie crema de mascarpone pe cercul de bezea, lăsând-o moale.

Decorezi tortul cu fructe de pădure proaspete și câteva crenguțe de rozmarin sau mentă. Sau cu orice îți place cel mai mult. Ingredientele pe care le folosești pentru decor, își vor lăsa aroma chiar și în desert.

My title page contents