Supă – cremă de dovleac… cremoasă și gustoasă

Supă - cremă de dovleac... cremoasă și gustoasă

Supă – cremă de dovleac este cu siguranță una dintre cele mai potrivite rețete de toamnă pentru a găti rapid și ușor această legumă versatilă. O supă cremoasă, cu arome învăluitoare, care sigur te va încălzi în zilele reci de toamnă. Rețeta clasică de cremă de dovleac este simplă, nu prezintă dificultăți la preparare și are la bază câteva ingrediente: dovleac, cartofi și ceapă.

Supa – cremă de dovleac este foarte ușoară și se pretează să fie pregătită pentru un prânz în familie.

Supă – cremă de dovleac

Porții: 4 persoane

Pregătire: 20 de minute

La foc: 30 minute

Ai nevoie de:

1 kg de dovleac galben

3 cartofi medii

1 litru de bulion de legume

1 ceapă mică

30 g de unt

4 linguri de parmezan ras

ulei de măsline extravirgin după gust

turmeric (opțional) după gust

amidon de cartofi (opțional) după gust

Pregătești așa:

Tai ceapa în bucăți mici. Într-o oală pui untul și puțin ulei de măsline extravirgin și călești ceapa.

Tai dovleacul, îndepărtezi coaja și îl tai în bucăți mici. Procedezi la fel și cu cartofii. Adaugi bucățile de dovleac și cartofi și le rumenești rapid la foc mediu în tigaia cu ceapă.

Adaugi bulionul de legume în oală. Nu trebuie să folosești întreaga cantitate de bulion, ci doar o cantitate suficientă pentru a acoperi conținutul din interior. Acoperi oala cu un capac și lași la gătit aproximativ o jumătate de oră sau până când cartofii și dovleacul se dizolvă complet.

Iei oala de pe foc și introduci un blender de imersie direct în oală. Mixezi până obții un amestec omogen. Trebuie să ajungă la o consistență cremoasă. Dacă ai obținut o cremă de dovleac prea groasă, mai adaugi puțin bulion de legume. Dacă, dimpotrivă, este prea lichidă, adaugi o linguriță de amidon de cartofi. Fie că adaugi bulion sau amidon, fă-o progresiv și în doze mici, pentru a nu strica crema de dovleac.

Servește crema de dovleac pe farfurii adăugând o lingură generoasă de parmezan ras și un strop de ulei de măsline extravirgin.

Dacă îți place gustul picant, poți adăuga și ardei iute tocat după gust. Ideal ar fi să servești crema de dovleac cu crutoane crocante.

Sugestie! Poți îmbogății gustul, de exemplu, cu adaosuri de: fâșii de speck, scorțișoară sau turmeric, care fac supa – cremă specială și mai delicioasă.

My title page contents