Supă de cartofi cu șofran. Gustoasă și consistentă

Supă de cartofi cu șofran

Pe vremea aceasta rece de iarnă, ce-ai zice de o supă de cartofi cu șofran? Bogat în proprietăți benefice, șofranul este util pentru contracararea tulburărilor de dispoziție și a crampelor stomacale. Este considerat cel mai scump condiment din lume, dar este nevoie de foarte puțin pentru a îmbogăți gustul preparatelor.

Pulberea obținută are o culoare galbenă. De fapt, termenul șofran derivă din cuvântul „safranum”, care înseamnă galben. Șofranul este un condiment foarte scump datorită procesului de producție lung și dificil. Pentru a obține un kg de șofran, sunt necesare 200.000 de flori, care necesită cel puțin 500 de ore de muncă.

Șofranul oferă aproximativ 310 de calorii la 100 de grame, are un conținut bun de proteine, aproximativ 11%, în timp ce fibrele, par să fie aproape 4%. În compoziția sa sunt prezenți și acizi grași polinesaturați.

Supă de cartofi cu șofran

Porții: 8

Preparare: 50 minute

 

Ai nevoie pentru supă de cartofi de:

2 kg cartofi albi

2 cepe

2 căței de usturoi

4 linguri unt

1 l supă de legume

1 l lapte

3 vârfuri de cuțit de șofran

120 ml vin alb

75 ml smântână

Sare

Piper

4 felii de pâine toast

8 lingurițe icre de păstrăv

puțin tarhon pentru decor

Pregătești așa:

Cureți cartofii de coajă, îi speli și îi tai cubulețe. Cureți și toci ceapa și usturoiul, apoi le călești în 3 linguri de unt. Adaugi cartofii și îi călești puțin. Torni supa de legume și laptele și lași totul la fiert aproximativ 30 de minute. După acest timp, pasezi puțin compoziția ( cu pasatorul sau în blender), adaugi șofranul și mai dai încă o dată în clocot. Se mai fierbe timp de 4 minute. Adaugi vinul și smântâna, sare și piper. Decupezi 4 steluțe din feliile de toast și le prăjești într-o lingură de unt. Ornezi supa de cartofi cu icre de păstrăv și puțin tarhon sau după bunul plac.

My title page contents