Mâncare atractivă pentru copii mofturoși. Ce trucuri să folosești?

Mâncare atractivă pentru copii mofturoși

Cum să pregătești mâncare atractivă pentru copii mofturoși? Cum îi faci pe cei mici să se bucure de alimente sănătoase? Este timpul să-ți arăți creativitatea în bucătărie! Există o serie de modalități amuzante și inovatoare cu privire la modul de a face un copil să mănânce alimente sănătoase.

Copiii mici pot fi pretențioși când vine vorba de mâncare. De aceea, e necesar să dai dovadă de creativitate când vine vorba de meniul copilului. Iată câteva modalități de a face mâncare atractivă pentru copii mofturoși:

Mâncare atractivă pentru copii mofturoși. Alege porții mici

Porțiile mari îi pot deruta și descuraja pe copii să mănânce. Ține cont de vârsta și apetitul copilului și în loc de 1 morcov întreg, taie-l în 4 bucăți sau sub formă de bețișoare. La fel și în cazul mărului. Dacă i-l oferi întreg, nici nu se va atinge de el, pe când dacă i-l tai bucăți, există posibilitatea să ceară porție suplimentară.

Gândește-te la forme distractive pentru legume și fructe

Taie legumele cum ar fi morcovii și dovleceii în forme distractive, folosind tăietoare de legume speciale. La fel procedezi și cu fructele: ananasul, pepenele sunt fructe ușor de decupat, în forme cât mai distractive.

Adaugă brânză!

Fie că este vorba de paste cu legume, macaroane sau o quesadilla sănătoasă cu fasole și legume cum ar fi dovlecelul sau spanacul ascuns înăuntru, brânza este ingredientul magic care va face un fel de mâncare atractiv pentru copii.

Mâncare atractivă pentru copii mofturoși. Educă-l!

Te întrebi cum să faci un copil să mănânce alimente sănătoase, de exemplu pe cele de culoare verde închis? Oferă-i legume și fructe de această culoare. Explică-i cât de valoroase sunt pentru organism și lasă-l să-și creeze propriul sandviș. Vorbește cu el despre frumusețea și culoarea operei lui de artă. Când este apreciat pentru munca lui, s-ar putea chiar să încerce să guste din preparatul lui.

Alegerea copilului

Uneori, trebuie să lași copilul să aleagă singur. Dacă ai o grădină, ia-l cu tine, arată-i fructele și legumele și lasă-l să aleagă. La fel și în cazul în care faceți cumpărăturile din supermarket. De asemenea, lasă copilul să vadă cum pregătești mâncarea. Explică-i ce ingrediente folosești. Întreabă-l ce ingredient magic vrea să adauge el și apoi roagă-l pe tati să ghicească care e acesta. Copilul se va simți important pentru că el a pus un ingredient magic.

Începe devreme

Pentru a încuraja obiceiurile alimentare bune, va trebui să începi practicarea și informarea cu privire la acestea încă de când e copilul foarte mic. Explică-i copilului de ce este mai bun un fruct să fie mâncat ca atare sau sub formă de suc. Încurajează-l să mănânce ceea ce gătești și nu preparate din comerț (acestea pot fi consumate, dar mai rar). Faceți și voi, cei ai casei, la fel. Fiți primul exemplu!

Și cel mai important: fiți perseverenți! Gusturile se schimbă și puteți avea surpriza să accepte ceva ce până mai ieri refuza.

 

 

 

 

My title page contents