Cu puțină imaginație și îndemânare poți avea ouă de paște decorate alături de copil

Decorarea ouălor de Paște este o activitate pe placul tuturor copiilor. Cu puțină imaginație și îndemânare, cu ceva ajutor din partea ta, ai putea avea pe masa de sărbătoare mici „capodopere de artă”. Vrei câteva idei de ouă de Paște decorate alături de copil?

 

Să nu spui că la câtă treabă e pe capul tău, numai de decorat ouă nu îți arde! În primul rând e vorba de timp de calitate petrecut cu copilul. Apoi e vorba de faptul că în acest fel creezi o tradiție de familie. Și-apoi, o să vezi, îți va plăcea atât de mult încât nici nu o să știi cum trece timpul. Ba s-ar putea să mai vrei să… te joci și după ce veți fi terminat toate ouăle. Hai să îți dau câteva idei de ouă de Paște decorate alături de copil.

Ouă de Paște decorate alături de copil

Cât de complexe pot fi modelele de pe ouăle de Paște, asta depinde și de vârsta copilului. Oricum, chiar dacă nu vor ieși perfect, nu fi dezamăgită. Și în niciun caz nu-i arăta asta copilului! Fii mândră de el, indiferent de calitatea actului artistic. Un lucru foarte, foarte important de reținut și aplicat: nu pictați ouă ale căror coajă a crăpat la fiert! Este mai prudent să pictați pe ouă intacte, așa încât vopseaua (sau lipiciul) să nu ajungă la partea din ou care va fi ulterior consumată.

Buline vesele

Cel mai simplu mod de a decora ouă este să îi arăți cum să picteze bulinuțe. Pentru că i-ar fi destul de dificil să le realizeze folosind o pensulă pentru pictură, oferă-i un bețișor pentru urechi. Nu lucrați cu tempera, pentru că se va lua pe mâini atunci când le veți manevra. Pictați cu acrilice. Au și avantajul că se usucă foarte repede.
Așadar, cu ajutorul bețișorului pentru urechi, prin simpla tapotare, micuțul tău va putea picta buline pe ouă. Pot fi de o singură culoare sau multicolore. Pot fi mari, mici sau combinate. Iar dacă este mai mărișor și mai priceput, va putea realiza și desene numai din buline. Măcar floricele…

Simfonie de culori

Pune în palmele copilului câte o picătură de vopsea acrilică, de diferite culori. Ține cont de culoarea de fond a oului. Dacă este roșu, nu vei folosi tot roșu pentru că nu se va vedea. Alege culori complementare, vesele. După ce i-ai pus în palme picături de vopsea, dă-i oul ca să îl „plimbe” și rostogolească între palme. Culorile se vor așeza pe el și se vor întrepătrunde, în modele imposibil de recreat. Practic sunt niște ouă… unicat.

Linii, linii

Pe ouăle roșii, albastre, verzi sau mov se vede foarte frumos dacă lucrați cu vopsea albă. Poate trasa linii drepte sau zig-zag, care să înconjoare oul. Sau chiar verticale, ca și cum au fost delimitate „felii” din acesta. Dacă mai aveți răbdare, puteți combina liniile cu puncte.

Picături

Să fii atentă, la această tehnică este risc mare de murdărit spațiul de lucru! Aveți nevoie de ouă vopsite în orice culoare și vopsea acrilică într-o culoare contrastantă cu cea de fond. Puneți oul culcat, înmuiați pensula în vopsea și loviți-o de degetul arătător al celeilalte mâini. Stropii vor fi îndreptați către ou, desigur. Este un model simplu și de efect.

Diverse aplicații

Cu această tehnică modelele pe care le puteți crea sunt efectiv nelimitate! Noi vă dăm doar câteva idei, dar voi puteți inventa o mulțime de alte modele. De exemplu, cumpără din magazinele specializate o punguță cu ochisori ficși sau mobili. Pe ouăle vopsite în galben puteți aplica doi ochișori, apoi cu vopsea acrilică roșie desenați o creastă pe vârful ascuțit al oului. Și gata puișorul!
Caută bine prin sertare, poate mai găsești câteva mărțișoare rătăcite, din floricele de material textil. Sau flori uscate. Mai caută și câteva fire de lână. Nu contează culoarea. Împletește lâna pentru a obține două codițe de școlăriță și lipește-le pe ou. Oul fiind capul păpușii, desigur. Apoi lipeste ochișori sau desenează-i. Lipește și floricele pe codițe. Nu uita să îi desenezi fetiței și guriță! Dacă ai benzi de ștrasuri autoadezive, decorarea ouălor de Paște e chiar floare la ureche!

My title page contents