Slabeste si pastreaza-ti noua imagine

Atunci cand vrei sa slabesti, iti mobilizezi toate resursele ca sa ramai motivata. Ca sa mergi inainte. Si ca sa iti iasa. Provocarea cea mai mare consta nu in a slabi, ci in a-ti pastra noua imagine din oglinda. Cori Gramescu ne da cateva tipuri esentiale.

 

 

Acea noua TU din oglinda are nevoie nu doar de motivatie, ci si de o reconfigurare a planului alimentar. De o noua atitudine.

Dupa ce ai slabit 3, 5 sau 10 kilograme, ai nevoie sa faci un salt de atitudine. O schimbare. Sa fii pozitiva si sa te obisnuiesti cu noul tau look. Sa ii permiti creierului tau sa citeasca si sa stocheze noua ta imagine.

Tu trebuie sa fii cel mai puternic aliat al tau, sa iti tolerezi micile abateri, sa ti le imbratisezi, dar sa nu le transformi intr-o constanta. Sa pastrezi directia. Sa ramai in noul tau ritm.

Altfel, iata cativa pasi mici, dar siguri, care iti pot asigura succesul.

 

Mananca legume si fructe

Fiecare masa si gustare ar trebui sa includa fructe si legume. Sa reusesti sa introduci asta in alimentatia ta e o schimbare importanta care va atrage după sine noi si noi beneficii. E pur si simplu obiceiul care pune bazele unei vieti sanatoase.

Gaseste-ti omul

Alege un prieten care sa te traga virtual de urechi cand o dai în bara si care sa te motiveze cand ai nevoie de asta. Cateodată e greu sa fim responsabili pentru propriile persoane si sa ne tinem de treaba. Dar atunci cand spunem cuiva obiectivele noastre si-l rugam sa ne ”verifice” din cand in cand ca sa vadă daca ne tinem cu succes de plan, calatoria asta devine mai usoara si suntem mai increzatori in noi insine ca putem sa ducem la capat ce ne propunem.

Farfurii mai mici

Unul dintre cele mai utile trucuri cand mancam e sa schimbam dimensiunea farfuriilor. Aproape peste tot pe unde mergem portiile la mancare sunt cu mult mai mari decat am avea nevoie si, de aceea, tendinta e sa mancam tot chiar daca ne-am saturat de mult. Pune mancare doar in centrul farfuriei, vezi ca portiile sa nu ajunga pana-n margini si, dintr-o data, esti cu un pas mai aproape ca sa obtii ce-ti doresti.

Daca esti curios/ curioasa sa stii mai multe, da un click pe www.cori.ro

Credit foto: Shutterstock

My title page contents