Hiperactivitatea și stresul aduc kilograme în plus

Hiperactivitatea și stresul aduc kilograme în plus

Hiperactivitatea și stresul aduc kilograme în plus. Știai deja? Atunci, bine ai venit în club. Nerãbdãtoare și dinamicã, ești genul care face 1.000 de lucruri în același timp. Cu motorul mereu turat la maxim, ai tendința sã mãnânci în același ritm în care muncești. Rezultatul? Cântarul a depãșit de mult zona de confort. Cu puțin efort însã, îți poți schimba stilul de viațã.

 

Urmeazã sfaturile Gerlinéa, specialist în slãbire pentru a echilibra o viaṭã activã cu o siluetã armonioasã.

 

  • Concentreazã-te asupra farfuriei

Fã-ṭi timp suficient sã mãnânci! Creierul are nevoie de minimum 20-30 de minute/masã pentru a resimṭi senzaṭia de saṭietate. Dacã ești cu adevãrat prinsã, împarte-ṭi masa în douã: mãnâncã felul principal la prânz, iar supa ori salata mai tarziu, pe post de gustare. Atunci când mãnânci, concentreazã-te asupra farfuriei !

Hiperactivitatea și stresul = frică de cântar

Dezobișnuiește-te sã mãnânci în fața calculatorului, a televizorului ori cu smartphone-ul deschis. Acestea îți deturneazã atenția, iar creierul nu mai percepe momentul în care s-a sãturat.

  • Organizeazã-ți cumpãrãturile

O datã pe sãptãmânã, nu mai des! Fã-ṭi din timp meniul sãptãmânii și apoi mergi la cumpãrãturi cu lista de ingrediente necesare. Îți poți permite 2-3 derogãri de la listã, însã nu mai mult. Alege produsele simple și ușor de preparat: carne, peste, legume proaspete, conservate sau congelate. Poți cumpãra în cantitãți mai mari (îți va lua același timp ca și pentru cantitãți mai mici) și congeleazã-le pentru a economisi timp.

  • Învațã sã încetineşti ritmul

Eşti tot timpul în prizã, alergi între metrou, serviciu şi o viațã de familie trepidantã. Faci fațã cu greu programului alegând mese mai degrabã copioase, cu prea multe grãsimi, zaharuri şi înghițite în vitezã. E momentul sã pui pauzã şi sã te gândeşti la stilul tãu de viațã, care pe termen lung îți poate aduce doar dezavantaje.

  • Ia-ți timp

E momentul sã realizezi cã timpul pe care îl petreci fãcând cumpãrãturi, gãtind şi mâncând nu este o pierdere de vreme. Mesele sunt moment plãcute care ar trebui sã îți ofere clipe de relaxare împreunã cu colegii, familia sau prietenii.

My title page contents