Ce gătești azi: Piure în 3 culori din cartofi, broccoli și dovleac

piure în 3 culori

Acest piure în 3 culori este o bună modalitate de a-i face pe copii să guste și din acele legume pe care mereu le refuză. Ca masa să fie completă, prepară la desert rețeta copilăriei: găluște cu prune!

Pregătire: 20 minute

Pe foc: 35 minute

Porții: 4 persoane

Grad de dificultate: ușor

Ai nevoie de pentru piure în 3 culori:

1 kg de cartofi

250 g rozete de broccoli

250 g pulpă de dovleac

3 dl de lapte

100 g parmezan Grana  Padano, ras

50 g migdale uscate

100 g unt

sare

arpagic pentru decor

Piure în 3 culori – cum îl pregătești:

  1. Pune separat la fiert 3 oale cu apă și sare: într-una pui să fiarbă cartofii, curățați, spălați și tăiați cubulețe, pentru circa 20 de minute. În cea de-a doua oală, sotezi 5 minute broccoli, iar în cea de-a treia oală, călești 5 minute pulpa de dovleac, să se înmoaie. Scurgi apoi broccoli, îl treci sub un jet de apă rece și apoi îl zdrobești bine cu furculița. Procedezi în același mod și cu pulpa de dovleac.
  2. Scurgi, de asemenea, și cartofii, apoi îi dai așa calzi prin presa de cartofi (dacă ai) sau îi zdrobești cu ajutorul blenderului, dar nu foarte fin. După ce i-ai zdrobit, pui cartofii într-un castron și adaugi laptele cald, puțin câte puțin, amestecând cu o lingură de lemn, pentru a evita formarea cocoloașelor. Pune pe foc piureul, la flacără foarte mică, pentru 3-4 minute, amestecând până când devine moale. În acest moment, încorporezi rapid untul tăiat arcuri, apoi adaugi parmezanul ras și potrivești gustul de sare.
  3. Pune jumătate din piureul de cartofi pe platoul de servit, apoi împarte cantitatea rămasă în alte 2 boluri. În primul bol, adaugi peste piureul de cartofi, piureul de broccoli, iar în celălalt piureul de dovleac și migdalele mărunțite. Când ai terminat, iei și aceste două tipuri de piure și le așezi pe platou, în continuarea piureului de cartofi, ordinea dorită. Vei obține un trio, un piure în 3 culori, foarte aspectuos. Poți pune piureul și în pahare, cupă preferință. Consumi piureul cald, decorat cu ceapă arpagic, mărunțită.
My title page contents