Plăcintă cu dovleac, bacon și cimbru – Un aperitiv creat pentru a sărbători toamna și perfect de împărțit în familie, felie cu felie. O combinație de arome și culori de toamnă oferite de această plăcintă savuroasă cu dovleac, bacon și cimbru. O rețetă gustoasă potrivită pentru diverse ocazii, ca aperitiv sau fel principal, pentru a fi savurată de întreaga familie.
Dovleac, șuncă și cimbru – o rețetă de plăcintă ușoară și gustoasă. Un fel de Quiche Lorraine într-o variantă de toamnă.
Plăcintă cu dovleac, bacon și cimbru
Porții: 4-6
Pregătire: 20 minute
Pe foc: 15 minute
Coacere: 40 minute
Ai nevoie de:
1 rulou de aluat pentru patiserie
500 g pulpă de dovleac
70 g parmezan ras
1 ou
100 g de bacon afumat taiat cubulețe
150 ml de smântână proaspătă
cimbru proaspăt
ulei de măsline extra virgin
sare
piper negru
Pregătești așa:
1. Pentru început, curăță dovleacul și taie-l cubulețe. Apoi pune-l la gătit într-o tigaie antiaderentă cu 2 linguri de ulei, la foc mediu, aproximativ 15 minute. Condimentează cu sare și piper.
2. Transferă pulpa de dovleac fiartă într-un bol și amestecă cu un blender de imersie, până obții un piure omogen. Lasă să se răceasca, apoi adagă crema.
3. Amestecă compoziția, adaugă parmezanul ras, oul, cimbrul proaspăt și baconul. Amestecă cu grijă și condimentează totul cu sare și piper.
4. Tapetează cu aluat o tavă cu fund detașabil, de aproximativ 22 cm, unsă în prealabil. Dacă este necesar, îndepărtează excesul de aluat aflat de-a lungul marginilor formei și înțeapă aluatul cu furculița. Adaugă peste aluat amestecul de dovleac și nivelează bine compoziția cu dosul unei linguri.
5. Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 40 de minute. Când e coaptă, scoate plăcinta din cuptor și las-o să se răcească înainte de a o tăia. Servește-o presărată cu piper negru măcinat, puțin cimbru sau ceapă verde tăiată rondele.