Rață cu portocale, o rețetă ce poate fi pe lista preparatelor de Revelion, când fiecare gospodină încearcă să pregătească ceva deosebit, gustos și aspectuos.
Preparare: 30 minute
Coacere: 45 minute
Ai nevoie de:
1 rață potrivită ca mărime
500 ml supă de pui sau de legume
200 g carne de porc slabă
2 ficăței de pui
1 ceapă
1 ou
1 felie de pâine
Pătrunjel verde tocat
Sare
Piper
Ai nevoie pentru garnitură de:
2 portocale
50 g unt
300 g ciuperci
2 linguri smântână
2 linguri fistic
Sare
Piper
Pregătești rețeta de rață cu portocale așa:
Amesteci într-un castron carnea tocată, ficățeii tăiați mărunt, ceapa, felia de pâine înmuiată în lapte și bine stoarsă, oul bătut, pătrunjelul verde, sare și piper, după gust.
Despici pieptul raței, îl umpli cu compoziția preparată și îl coși cu ață, pentru a nu se desface în timpul preparării. Așezi rața umplută într-o cratiță, adaugi supa, acoperi cu un capac și dai la cuptor pentru 45 de minute. Din când în când, stropești rața cu sosul din cratiță.
Cu 10 minute înainte de a fi gata, adaugi de jur-împrejurul raței, felii de portocale. Îndepărtezi capacul și lași rața să se rumenească frumos deasupra.
Între timp, feliezi ciupercile și le călești cu unt timp de 5-6 minute. Condimentezi cu sare și piper, după gust, iar la sfârșit adaugi smântâna și fisticul. După câteva clocote, iei cratița de pe foc și servești garnitura caldă, alături de rața cu portocale.