România balneară – un (re)start pentru balneologia românească

România balneară – OPTBR (Oficiul pentru Turism Balnear din Romania) și desprespa.ro au dau startul celei mai mari campanii de susținere a balneologiei românești: România Balneară. Obiectivul campaniei? Să promoveze resursele naturale de cură ale României și cele peste 160 de stațiuni balneare ale tării.

„România poate și are cu ce. Avem resurse naturale de neprețuit: ape carbogazoaze, ape oligominerale, ape alcaline, ape feruginoase, ape clorosodice, ape sulfuroase, ape radioactive, ape arsenicale, lacuri terapeutice, emanatii de gaze, mofete, namoluri, saline, fitoterapie, factori de clima. Avem locuri magice în România: Tușnad, Vatra Dornei, Băile Govora, Sovata, Băile Herculane, Călimănești, Techirighiol, care au nevoie de recunoaștere și de susținere. Campania „România balneară”are misiunea să creeze vizibilitate pentru resursele naturale vindecătoare ale țării. Pentru locațiile balneare și pentru programele lor de prevenție și tratament.“, spune Nicu Rădulescu, președinte OPTBR.

28 de stațiuni balneare din România au aderat deja la campania România Balneară.

Ei vor crea programe speciale de terapie și tratament destinate oamenilor activi, tineri, cu nevoi diferite. Azi, turismul balnear nu se adresează doar persoanelor cu probleme medicale, ci și acelor care vor sa se relaxeze. Să-și regăsească vitalitatea sau să-și îmbunătățească starea fizică.

În 2019, peste 1,8 milioane de turiști au cheltuit peste 288 de milioane de euro pe tratamente și terapii balneare în stațiunile de gen din România. Prețul mediu al unui sejur de sănătate? 797 de lei/ persoană. Pentru 2020, OPTBR estimează o creștere de minim 10-12 % a numărului de turiști care aleg sănătatea susținută de resursele naturale ale României.

Împreună putem susține ROMÂNIA BALNEARĂ!

My title page contents