Rulouri de sfeclă roșie cu brânză de capră, un aperitiv gustos și de sezon

Rulouri de sfeclă roșie cu brânză de capră

Rulouri de sfeclă roșie cu brânză de capră – o idee originală și creativă pentru un aperitiv gustos și de sezon. Foarte ușor de făcut, proaspete și colorate.

Rețeta pentru rulouri de sfeclă roșie cu brânză de capră este ideală pentru un aperitiv proaspăt, original, creativ și ușor de preparat.

Dacă dorești să variezi sau să faci mai mult de un simplu preparat, poți folosi o brânză proaspătă diferită pentru umplutură și să o aromatizezi în funcție de gust, poate cu puțină coaja de portocală sau de lămâie.

Sfecla roșie este o legumă surprinzătoare, bogată în nutrienți și cu un gust unic, care poate fi cu adevărat versatil în bucătărie: încearcă sfecla roșie și gorgonzola, risotto și hummus de sfeclă.

Rulouri de sfeclă roșie cu brânză de capră

Porții: 4

Pregătire: 20 de minute

Ai nevoie de:

2 bucăți de sfeclă roșie fiartă

300 g brânză proaspătă de capră

50 g fistic tocat

ulei de măsline extra virgin

o lingură de lapte (opțional)

sare

piper

Pregătești rulouri de sfeclă și brânză de capră așa:

1. Pentru a prepara rulourile de sfeclă roșie cu brânză de capră, speli mai întâi sfecla și o ștergi bine cu șervețele absorbante. Apoi o tai foarte subțire folosind un cuțit sau o răzătoare specială pentru legume. Într-un castron amesteci brânza de capră cu puțin ulei, jumătate din fisticul tocat, puțină sare și piper proaspăt măcinat. Amesteci totul bine până obții o cremă, eventual adaugi o picătură de lapte pentru a înmuia compoziția.

2. Pui umplutura pregătită într-un poș și umpli fiecare felie de sfeclă roșie; umplutura trebuie pusă în mijloc. Apoi, rulezi fiecare felie dinspre lateral spre centru. Presezi fiecare rulou ușor, astfel încât capetele de sfeclă să se sudeze împreună. Aranjezi rulourile de sfeclă roșie umplute cu brânză de capră pe un platou și decorezi cu fisticul tocat rămas. Consumi rulourile imediat, cât mai proaspete.

My title page contents