Rulouri de vinete umplute, un fel doi ușor și gustos, care te va captiva prin gustul său deosebit. Rulourile de vinete umplute sunt un preparat plin de imaginație și de savoare.
Vinetele sunt bogate în fibre, recomandate iî caz de constipație, oferă vitamine și săruri minerale, în special potasiu, fosfor și magneziu. De asemenea, sunt bogate în apă și, prin urmare, sunt considerate un aliment purificator.
Rulouri de vinete umplute
Porții: 4
Pregătire: 1 oră și 30 de minute
Gătire: 1 oră
Ai nevoie de:
2 vinete
400 g roșii
150 g firimituri de pâine (pesmet granulat)
120 g cașcaval
50 g hamsii proaspete sau hamsii în ulei
8 roșii uscate
3 ouă
1 lămâie
1 cățel de usturoi
1 lingură de zahăr
ulei de măsline extravirgin după gust
mentă după gust
sare după gust
Pregătești rulouri de vinete umplute așa:
Tai vinetele. Clătești și usuci 2 vinete lungi. Cureți coaja după modelul zebrei și tai vinetele pe lungime în felii de aproximativ 1/2 cm grosime. Presară-le cu sare grunjoasă și lasă-le la odihnit timp de 30 de minute într-o strecurătoare, pentru a-și lăsa puțin din apă. Apoi le clătești și le usuci cu hârtie de bucătărie, le ungi cu puțin ulei de măsline extravirgin și le coci pe grătarul cuptorului sau pe un grătar afară, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Pregătești umplutura așa:
Încingi o tigaie antiaderentă, adaugi pesmetul și îl prăjești timp de 3-4 minute până devine auriu. Pune hamsiile într-o altă tigaie cu 3 linguri de ulei de măsline extravirgin și adăugă-le în pesmet. Adaugă apoi 100 g de cașcaval, roșiile uscate tocate, câteva frunze de mentă, coaja de la 1/2 lămâie și 3 ouă. Apoi amestecă ingredientele până la omogenizare.
Modelează chiftelele:
Din amestecul pregătit, modelezi chiftele ovale de mărimea unei nuci. Întinzi feliile de vinete, umpli fiecare cu 1 chifteluță de hamsii și brânză, apoi o rulezi.
Gătești rulourile de vinete umplute
Încălzești 4 linguri de ulei de măsline extravirgin într-o tigaie, adaugi cățelul de usturoi curățat și îl lași să se prăjească 1-2 minute. Apoi adaugi roșiile amestecate în mixer, lingurița de zahăr, sare și lași sosul să fiarbă timp de 15 minute. Adaugi apoi rulourile, acoperi și gătești încă 20 de minute. Presară apoi cașcavalul rămas și închei procesul de gătit, introducând tava la cuptor, la 200 ° C, pentru aproximativ 15 minute.
Sugestie:
Poți înlocui hamsiile din amestecul de chiftele cu șuncă și cașcavalul cu mozzarella. Rulourile cu vinete umplute sunt o alternativă excelentă la clasica rețetă de „Vinete alla parmigiana”.