Pizza cu vinete. Un aperitiv cu legume, brânză și anșoa

Pizza cu vinete. Un aperitiv cu legume, brânză și anșoa

Pizza cu vinete, un aperitiv ușor bazat pe legume, brânză și anșoa. Una dintre cele mai simple rețete cu vinete, gata în 45 de minute. Cu vinete poți pregăti multe alte preparate, nu doar aperitive și mâncăruri. Unde mai pui că sunt și foarte sănătoase!

Pizza cu vinete

Porții: 6

Pregătire: 15 minute

Coacere: 30 minute

 

Ai pregătit vreodată mini pizza cu legume? Este vorba de mici pizza de vinete preparate cu roșii, brânză fontina și file de anșoa. Puține ingrediente pentru un aperitiv gustos. Ușor și rapid de pregătit, această pizza se poate consuma atât caldă, cât și rece.

Ai nevoie pentru pizza cu vinete de:

6 vinete potrivite ca mărime

12 file de anșoa

5 roșii coapte

200 g brânză Fontina (sau un cașcaval, la alegere)

50 g brânză Pecorino ras (sau altă brânză tare)

6 linguri ulei

sare

piper

busuioc proaspăt

Pregătești pizza cu vinete așa:

1. Speli, ștergi și tai vinetele în felii de 1,5 cm grosime, pe lățime. Aranjezi feliile de vinete pe o tavă de copt acoperită cu hârtie pergament. Cu un cuțit bine ascuțit, faci mici tăieturi pe suprafața fiecărei felii de vinete. Sărezi și presari feliile de vinete cu puțin ulei.

2. Coci vinetele la 180° Celsius, timp de aproximativ 20 de minute, de preferat într-un cuptor static. Între timp, cojești roșiile și le tai în bucăți mici. Tai grosier brânza Fontina.

3. Întinzi roșii, brânză Fontina (sau o poți înlocui cu cașcaval) și file de anșoa pe fiecare felie de vinete. Adaugi brânza Pecorino și coci câteva minute la 180° Celsius. Înainte de servire, adaugi pe fiecare felie de vânătă puțin busuioc proaspăt. E delicioasă această pizza! Merge alături de un pahar de vin roșu sau chiar de bere, după preferință!

My title page contents