Salată cu mango, avocado și creveți: felul de mâncare care are gust de tropice, care îți face pielea frumoasă și îți dă o dispoziție bună încă de la prima mușcătură. Adevărat răsfăț tropical. Salată de mango, avocado și creveți este o explozie de prospețime, dulceață și salinitate. Mango copt, avocado cremos și creveți ușor prăjiți (trași la tigaie). Fiecare mușcătură este o sărbătoare exotică, plină de culori și arome puternice.
De câte ori vei pregăti această rețetă, te vei simt ca și cum ai fi în vacanță, chiar dacă în realitate ești acasă. Amestecul de fructe și pește creează un contrast fascinant, moale, crocant, dulce și sărat în același timp. Atingerea magică? O vinegretă de lămâie sau lime și coriandru care leagă totul împreună cu o aromă intensă.
Un fel de mâncare diferit de obicei, dar ușor de preparat și fără vinovăție. Perfect ca un prânz lejer sau cină de vară. Arată bine pe farfurii albe. Tot ce vei putea spune înainte de a gusta salata va fi: Wow!
Ai nevoie de:
150 g creveți decojiți
1 mango
1 avocado
20 g frunze de salată la alegere: baby spanac, rucola, valeriană, iceberg
1 lingură de ulei de măsline extravirgin
1 lingură de suc de lămâie sau lime
5 g coriandru tocat
sare și piper
Pregătești salată cu mango, avocado și creveți așa:
Salata de mango, avocado și creveți este o idee foarte originală. Mango și avocado sunt două ingrediente gustoase și valoroase din punct de vedere nutrițional. Alegând creveții ca cel de-al treilea ingredient principal, putem afirma că nu există o combinație mai bună.
Pentru a pregăti salata, mai întâi prăjești rapid creveții într-o tigaie cu un strop de ulei timp de 1-2 minute. Apoi dai tigaia deoparte și lași creveții să se răcească.
Speli frunzele de salată aleasă (unele se găsesc gata spălate în pungi) și le rupi în bucăți (pe cele mai mari). Cureți de coajă și tai în cubulețe mango și avocado. Pregătești vinegreta amestecând ulei, suc de lime sau lămâie, coriandru, sare și piper. Combini totul în castron, amesteci ușor și servești imediat.