Tartă savuroasă cu orez, spanac și feta

Tartă savuroasă cu orez, spanac și feta este o rețetă creativă și ușor de preparat. Poate fi servită drept aperitiv sau la fel de bine drept un singur fel de mâncare pentru prânz sau cină. Parfumată și gustoasă, această tartă va fi un succes.

Tarta cu orez, spanac si feta este o rețetă ușor de preparat, ideală pentru a fi servită la masă în timpul verii ca aperitiv sau ca fel principal; poate fi însoțită de o salată proaspătă, pe care să o împărtășești în timpul unui prânz în familie.

Tartele și plăcintele savuroase, de fapt, sunt printre cele mai simple rețete de făcut; mai ales dacă ai la dispoziție o aluat de tartă gata făcut; doar câteva trucuri sunt suficiente pentru a face tarta cu adevărat gustoase, la fel ca în această rețetă.

Tartă savuroasă cu orez, spanac și feta

Porții: 8

Pregătire: 20 de minute

Coacere: 60 de minute

Ai nevoie de:

1 bază de tartă gata preparată

200 g orez

1 praz

400 g de spanac deja curățat

40 g parmezan ras

3 ouă

20 g migdale feliate

150 g brânză feta

mentă proaspătă

sare

piper

Pregătești o tartă savuroasă cu orez, spanac și feta așa:

1. Pentru a prepara tarta cu orez, spanac și feta, fierbi orezul în apă sărată clocotită respectând timpul indicat pe ambalaj. Scurgi și clătești orezul sub jet de apă rece. Adaugi spanacul într-o cratiță împreună cu puțină apă, îl acoperi și îl lași să se călească la foc mediu până când este suficient de fin. Scurgi apoi spanacul și îl răcești introducând vasul în altul cu apă și gheață. Astfel îl răcești brusc. Scurgi apoi foarte bine spanacul, pentru a nu lăsa prea multă apă în compoziția tartei.

2. Cu ajutorul blenderului, toci grosier prazul tăiat în felii, feta sfărâmată, parmezanul ras, ouăle pe care le-ai bătut anterior într-un vas separat, menta spălată și tocată manual, sarea și piperul. Adaugi amestecul peste orez și amesteci totul.

3. Așezi forma de tartă într-o formă de patiserie cu diametrul de 24 cm, căptușită cu hârtie pergament. Înțepi fundul cu o furculiță și torni umplutura de orez în interior. Nivelezi compoziția cu dosul unei linguri și pliezi aluatul care se revarsă spre interior, pentru a crea o margine ușor neregulată. Presari suprafața tartei cu migdale feliate. Coci tarta într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când aluatul a devenit auriu și umplutura bine gătită. Scoți tarta din cuptor și o lași să răcească înainte de servire.

My title page contents