Salată de avocado, afine și quinoa. O combinație unică de arome

Salată de avocado, afine și quinoa. O combinație unică de arome

Salată de avocado, afine și quinoa, o combinație unică de arome, texturi, fructe de vară și legume crocante. Această salată delicioasă vegetariană este perfectă pentru un prânz de vară, o petrecere sau un picnic.

Salata se păstrează bine în frigider, timp de până la 5 zile. Asigură-te că adaugi avocado și fistic chiar înainte de servire.

 

Salată de avocado, afine și quinoa

Ai nevoie de:

1 ceașcă quinoa nepregătită

1 avocado tare, dar copt, tăiat felii sau cuburi

1 cană de afine

1 cană de porumb dulce (preferabil proaspăt de pe știulete)

1/2 ceașcă de ceapă roșie fin tăiată

1/2 cană brânză feta

1/2 ceașcă de fistic

1/2 cană coriandru proaspăt tocat

Ai nevoie pentru dressing din coriandru și lime:

1/3 ceașcă frunze de coriandru

1/4 ceașcă de ulei de măsline

2 linguri de suc proaspăt de lime

½ jalapeño (ardei iute), fără semințe

1 vârf de linguriță de sare

Piper negru proaspăt măcinat

Ai nevoie pentru garnitură – decor (suplimentar)

Coriandru verde, fistic, feta și ceapă roșie

Pregătești așa:

În primul rând, pregătești quinoa. Adaugi apă și quinoa într-o oală medie și o pui la foc mare. Aduci amestecul în punctul de fierbere, apoi acoperi, reduci focul la minimum și lași să fiarbă timp de 15 minute. După acest timp, iei oala de pe foc și încerci quinoa cu o furculiță. Apoi acoperi și lași quinoa să stea în vas timp de 10 minute.

Între timp, pregătești dressinul pentru salată: pui în blender coriandru, ulei de măsline, suc de lime, jumătate de jalapeño, sare și piper. Se amestecă până obții un amestec omogen. Dai deoparte dressingul.

După cele 10 minute în care quinoa a stat în oala acoperită, o muți într-un castron mare. Adaugi avocado, afine, porumb, ceapă roșie, brânză feta, fistic și coriandru. Amesteci pentru a combina ingredientele.

Pregătești, suplimentar, garnitura – decor din coriandru, fistic, brânză feta și ceapă roșie, dacă dorești. Servești salata la temperatura camerei sau rece. Ținută la frigider, salata este bună timp de 3-5 zile.

Sugestie!

Poți adăuga în salată, după gust, piept de pui sau năut pentru un plus de proteine!

My title page contents