Salată de ton cu fasole verde și boabe, crutoane și usturoi

Salată de ton cu fasole poate constitui o masă excelentă. Peștele este o sursă importantă de nutrienți esențiali, cum ar fi acizii grași Omega-3, potasiu, magneziu, fier, vitamina A, B6 și B12 și, ca atare, este benefic pentru sănătate.

Tonul este prietenos cu inima, deoarece are în compoziție acizi grași Omega-3, care ajută la crearea echilibrului în vasele de sânge, reducând astfel colesterolul în artere. Ca atare, inima este capabilă să își îndeplinească eficient funcția de pompare a sângelui în întregul corp, menținând o sănătate bună a organismului.

Tonul este bogat în potasiu, care este cunoscut pentru scăderea tensiunii arteriale. Acizii grași Omega-3, în combinație cu potasiul, aduc un efect antiinflamator pentru sistemul cardiovascular, ajutând astfel la scăderea tensiunii arteriale, a riscului de accident vascular cerebral și de atacuri de cord.

Acestea sunt doar câteva motive pentru a introduce tonul în dieta ta.

Salată de ton cu fasole verde și boabe, crutoane și usturoi

Porții: 4

Pregătire: 35 minute

 

Ai nevoie pentru salată de ton cu fasole de:

250 g fasole verde

250 g fasole boabe (din conservă)

Sare

400 g ton întreg în suc propriu (conservă)

2 căpățâni de salată romană

250 g roșii cherry

1 ceapă

2 felii de pâine albă

1 cățel de usturoi

2 linguri de unt

6 linguri de oțet balsamic alb

4 linguri supă de legume

3 linguri de ulei de măsline

1 linguriță muștar

Piper

60 g măsline negre

Porumb boabe din conservă (opțional)

 

Pregătești salata de ton așa:

Cureți fasolea verde, o speli și o fierbi circa 5 minute în apă cu sare. Treci apoi fasolea fiartă prin jet de apă rece și o lași să se scurgă. Scurgi conservele de fasole boabe și de ton de zeamă și mărunțești tonul. Cureți salata verde și o rupi în bucăți potrivite. Cureți și toci ceapa julien. Speli roșiile cherry și le tai în jumătăți. Tai pâinea în cuburi. Toci usturoiul și îl prăjești într-o tigaie cu unt. Adaugi cuburile de pâine și le lași să se rumenească.

Amesteci oțetul cu supa de legume, uleiul de măsline și cu muștarul. Sărezi și piperezi. Amesteci ingredientele pregătite și măslinele. Torni deasupra dressingul și amesteci. Dacă preferi, poți adăuga suplimentar și câteva boabe de porumb.

 

My title page contents