Salată de ton cu păpădie, ouă fierte și cartofi

Salată de ton cu păpădie, ouă fierte și cartofi

Salată de ton cu păpădie, ouă fierte și cartofi este una dintre salatele de sezon. Păpădia este o plantă medicinală care conține numeroase vitamine, antioxidanți, minerale, calciu și fier, printre altele, și toate părțile sale pot fi utilizate. 

De altfel, păpădia este foarte apreciată pentru proprietățile ei terapeutice: curăță organismul, stimulează activitatea ficatului, vindecă diabetul. Rădăcinile de păpădie sunt considerate un remediu natural în tratamentul unor variate afecțiuni datorită acțiunii acestora asupra organismului: depurativă, sudorifică, diuretică, stimulatorie, fiind utilizate și ca tratament cosmetic pentru un ten mai luminos.

Consumul de păpădie ajută și la vindecarea: anemiei, acneei, celulitei, reumatismului, hemoroizilor, fermentațiilor intestinale, tulburărilor de metabolism, eczemelor, inflamației ganglionilor, gutei, litiazei biliare, litiazei renale.

De asemenea, din frunzele proaspete de păpădie se face o minunată salată care, dacă este consumată, curăță organismul de toxine. Decoctul de păpădie se recomandă în afecțiunile circulatorii, hepatice, renale, gută, obezitate, diabet. Pentru rezultate eficiente, din acest decoct se beau zilnic două-trei căni.

Salată de ton cu păpădie

Porții: 2-4 porții

Pregătire:

Ai nevoie de:

1 salată verde

300- 350 g ton din conservă

1 legătură de păpădie sau de ruccola

2 fire de ceapă verde

1 ardei gras roșu

1 morcov

2 cartofi fierți în coajă

2 ouă fierte tari

3-4 fire de pătrunjel verde

Sare, piper

2 linguri de suc de lămâie

1 lingură de ulei de măsline

Pregătești salata așa:

Speli și pui la fiert cartofii în coajă. Separat, pui la fiert și ouăle. Le fierbi tari. După ce au fiert, lași cartofii și ouăle la răcit. Cureți de coajă și cartofii și ouăle și tai rondele ambele ingrediente.

Tai morcovul și ceapa verde rondele și toci pătrunjelul verde.

Într-un bol mare de salată, amesteci toate legumele împreună cu frunzele de salată și de păpădie, pe care le rupi, nu le tai cu cuțitul. Adaugi și rondelele de cartofi și de ouă fierte, iar deasupra pui bucățile de ton.

Pregătești din pătrunjel verde, sare, piper, sucul de lămâie și uleiul de măsline un dressing, pe care îl pui peste salată. Amesteci și consumi salata proaspătă. Bombă de vitamine!

My title page contents