Dieta cu verdețuri de primăvară. 8 ierburi de primăvară care stimulează energia

Dieta cu verdețuri de primăvară

Acum poți începe dieta cu verdețuri de primăvară. Plantele de primăvară, numite uneori „tonice”, sunt primele plante verzi care au apărut după iarnă. Aceste verdețuri delicioase sunt pline de substanțe nutritive și necesare organismului după o iarnă grea. Verdețurile de primăvară oferă: fier, vitamina C, vitamina K și vitaminele B. De asemenea, verdețurile sunt bogate în clorofilă, combat constipaţia, respiraţia urât mirositoare şi întăresc imunitatea.

 

Dieta cu verdețuri de primăvară. Iată 8 plante de primăvară care îți revigorează organismul:

 

Urzica

Este o mare sursă de calciu, vitamina A și magneziu. Dacă nu poți consuma urzici proaspete, este disponibil și un extract de urzică. În plus, urzica detoxifică sângele, combate anemia și accelerează metabolismul

Păpădia

Toate părțile plantei sunt comestibile, deși puțin amare. Primăvara, din frunzele tinere se face o salată excelentă. Petalele de flori au o aromă dulce și de aceea se poate prepara din ele miere. Păpădia favorizează funcția ficatului și vezicii biliare, iar după o iarnă fără prea multă lumină și temperaturi scăzute, florile galbene strălucitoare stimulează starea de spirit.

Salata verde

Stimulează digestia, reduce colesterolul și îndepărtează toxinele din organism. Este și foarte versatilă. Poți pregăti din salată verde: ciorbă, salată simplă sau în diferite combinații sau o poți adăuga sandvișului tău preferat.

Sparanghelul

Este o legumă delicioasă și se poate găti la abur, pe grătar sau murată. Sparanghelul este, de asemenea, un tonic de primăvară excelent. Bogat în vitamina K, folat, cupru, seleniu, vitamina C și vitamina E, este, de asemenea, o legumă plină de fibre dietetice. Stimulează digestia după ce ai consumat în timpul iernii alimente bogate în amidon.

Dieta cu verdețuri de primăvară. Loboda

Atât de bună în ciorbe, loboda ține organismul departe de cancer.

Spanacul

Spanacul, în schimb, protejează creierul de stresul oxidativ și nu permite instalarea cataractei și a degenerării maculare.

Ștevia

Acrișoară, gustoasă, preferata doamnelor, deoarece este bună în curele de slăbire. Unde mai pui că reduce oboseala fizică, ajută digestia și reglează tensiunea arterială.

Pătrunjelul

Este o plantă din familia morcovilor. Pe cât de banal și des întâlnit, pe atât de valoros. Această unitate energetică nutritivă ar trebui să fie o parte din dieta tuturor. Pătrunjelul este o sursă remarcabilă de vitamina K și o sursă excelentă de vitamina C. Această plantă ușor amară este foarte bună pentru a stimula producția de enzime digestive. Cu zeci de antioxidanți și flavonoizi, pătrunjelul a fost demonstrat că ajută la protejarea sistemului nostru de contaminanții de mediu și de stresul oxidativ.

Ca o concluzie, nu uita, că cel mai important tonic de primăvară este o plimbare în aer proaspăt. Vremea se încălzește, așadar ieși afară și bucură-te de soare! Lumina oferită de soare și aerul proaspăt alungă depresia sezonieră, te face să fii pozitiv și creează un moment de relaxare totală.

 

My title page contents