Salate de primăvară. O explozie de vitamine pentru organism

SALATE DE PRIMĂVARĂ. O EXPLOZIE DE VITAMINE PENTRU ORGANISM

Ai scăpat de iarna cea geroasă și de hrana greoaie. Acum e momentul să te bucuri din plin de oferta generoasă de verdețuri, legume și fructe din piețe sau supermarketuri. Și e aproape imposibil să nu găsești cel puțin o salată pe gustul tău. Iar cu puțină creativitate, îți poți crea propria rețetă, de care să te bucuri cât mai mult. Include așadar în meniul tău, cât mai multe salate de primăvară!

 

Iată câteva propuneri de salate de primăvară:

 

1. Salată tocată de primăvară

4 porții

Ai nevoie de:

½ ceașcă de iaurt simplu

2 linguri de ulei de măsline

1 lingură de suc proaspăt de lămâie

1 cățel de usturoi, ras fin

¼ linguriță Sriracha (este un tip de sos fierbinte sau sos de chili preparat dintr-o pastă de ardei iute, oțet distilat, usturoi, zahăr și sare)

2 linguri de ceapă verde tocată mărunt, plus ceva în plus pentru servire

2 linguri de mentă tocată mărunt, plus ceva mai mult pentru servire

Sare Kosher sau de care preferi

piper proaspăt măcinat

½ castravete feliat

1 avocado feliat

3 ridichi, tăiate, tocate

1 ceașcă de mazăre din borcan

¾ roșii de roșii cherry, tăiate în două

Pregătești salata așa:

Din iaurt, puțin ulei, suc de lămâie, usturoi, sos Sriracha, 2 linguri de ceapă verde și 2 linguri de mentă puse într-un castron mic, faci un dressing. Condimentezi cu sare și piper și lași să se așeze cel puțin 1 oră, pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Salata o pregătești după ce dressingul a stat 1 oră deoparte. Amesteci castravetele, avocado, ridichiile, mazărea și roșiile într-un castron mare. Asezonezi cu sare și piper. Împarți salata în 4 porții și, deasupra, pui dressing. Pentru decor, folosești ceapa verde și menta păstrate deoparte.

 

2. Salate de primăvară. Orz, fenicul și salata de sfeclă

Ai nevoie de:

2 căni de orz fiert (din aproximativ ⅔ cană orz uscat)

1 bulb de fenicul, tăiat în felii subțiri

2 bucăți sfeclă galbenă sau roșie, feliate subțire

½ ceapă roșie mică, tăiată subțire

¼ cană de migdale prăjite și tocate

¼ ceașcă de mentă proaspătă

¼ ceașcă de ulei de măsline

3 linguri de oțet de vin roșu

Sare Kosher sau de care preferi

piper negru proaspăt măcinat

Pregătești așa:

Amesteci orzul, bulbul de fenicul, sfecla, ceapa roșie, migdalele prăjite și menta într-un castron mare cu ulei și oțet. Asezonezi cu sare și piper. Gata rețeta!

 

3. Salată grecească

3 roșii mari

1 castravete tăiat cubulețe

1 ceapă tăiată felii subțiri

200 g brânză feta

măsline negre

o lingură de suc proaspăt de lămâie

4 linguri de ulei de măsline

oregano, piper măcinat și sare după gust

Pregătești așa:

Amesteci ingredientele, le condimentezi și… Poftă bună!

My title page contents