Pe timp de vară, pielea are nevoie de îngrijire suplimentară. Mai ales atunci când te afli la mare și îți dorești acel bronz perfect, pe care îl vezi numai în reviste.

Cum poți să te bucuri de o piele sănătoasă, perfect bronzataă? Iată ce te sfătuiește Nicoleta Ion, trainer Repechage România:

Pregătește-te pentru expunerea la soare. Cum?  Prin exfoliere. Astfel, înlăturăm celulele moarte, ajutând pielea să se bronzeze uniform.

„În primele zile de plajă este important să folosim o protecţie cât mai crescută, pentru a nu ne alege cu arsuri. În felul acesta pielea se bronzează treptat, iar bronzul va rezista mai mult. După câteva zile, pe măsură ce pielea se coloreaza, putem scădea factorul de protecţie. Acesta însă nu trebuie să lipsească. Crema de protecţie trebuie aplicată de fiecare dată când ieşim din apă, sau la interval de o oră” sustine Nicoleta Ion, trainer Repechage Romania.

Expunerea la soare este nerecomandată în orele amiezii. Atunci razele UV sunt foarte puternice si pot provoca arsuri grave, pete pigmentare sau, pe termen lung, chiar cancer de piele. Se recomandă expunerea la soare dimineaţa până în orele 10 – 11 sau seara după orele 17 – 18.

Seara după plajă este indicata folosirea unui produs de calmare şi reparare (after sun), care să refacă celulele pielii afectate de razele UV.

Hidratarea zilnică este esenţială. Folosirea unui produs de hidratare după fiecare duș va menţine elasticitatea pielii şi va păstra bronzul frumos pentru mai mult timp.

 

 

 

 

 

 

My title page contents