Ai mâncat vreodată supă-cremă de cartofi dulci? Cartofii dulci sunt bogați în antioxidanți care acționează în organism prin prevenirea problemelor inflamatorii în cazul astmului, artritei sau în caz de gută. Sunt o sursă excelentă de carbohidrați pentru cei care au probleme cu nivelul zahărului din sânge. Pot ajuta la reglarea acestuia și pot astfel preveni situații precum rezistența la insulină. Și acestea sunt doar câteva motive pentru a consuma cartofi dulci.
Supă-cremă de cartofi dulci
Porții: 4
Preparare: 25 minute
Fierbere: 35 minute
Ai nevoie pentru supă-cremă de cartofi dulci de:
450 g cartofi dulci
1 ardei gras galben
1 ceapă
1 cățel de usturoi
1 lingură unt
1 linguriță boabe de coriandru măcinate
75 g cremă de cocos
850 ml supă de legume
Sare
Piper
Sos Tabasco
Frunzulițe de mentă
Pentru servire: biscuiți crocanți cu susan
Pregătești supa așa:
Cureți de coajă cartofii dulci și îi tai mărunt. Speli și tai mărunt ardeii grași. Toci ceapa și usturoiul și le călești în unt. Adaugi coriandrul măcinat, cartofii dulci și ardeiul gras și călești totul timp de 5 minute. Torni supa, acoperi vasul și lași să mai fiarbă înăbușit timp de 30 de minute.
Pasezi supa, folosindu-te de un blender, și înglobezi în ea crema de cocos. Dai apoi supa în clocot și potrivești gustul de sare și piper. Pentru servire, poți folosi fie pahare termorezistente, fie boluri. Ornezi supa cu câteva picături de sos tabasco și cu frunzulițe de mentă sau de pătrunjel. Pe margine așezi biscuiții crocanți cu susan. Este un aperitiv delicios și sănătos!