Supă-cremă de morcovi. Când vine vorba de legume, mămicile fac tot felul de combinații, doar-doar îi vor convinge pe cei mici să mănânce un preparat dintr-o legumă anume. Uneori chiar funcționează!
Supă cremă de morcovi cu piept de curcan
Preparare: 1 oră
Porții: 4
Ai nevoie de:
500 g morcovi
100 g ceapă
3 linguri unt
½ linguriță zahăr
1 praf de sare
¼ l supă de pasăre
250 ml smântână lichidă, dulce
Piper proaspăt măcinat
1 praf de piper Cayenne
250 g piept de curcan
1 linguriță făină
1 lingură untură de găină sau unt
1 legătură hasmațuchi
Pregătești supa cremă de morcovi cu piept de curcan așa:
- Speli morcovii, îi cureți și îi tai felii subțiri. Cureți apoi ceapa și o tai felii subțiri. Morcovii și ceapa le călești în unt până devin sticloase. Apoi le condimentezi cu puțin zahăr și sare. Torni supa de pasăre și lași să fiarbă circa 15 minute.
- Cu ajutorul blenderului transformi supa într-o cremă. Bați puțin smântâna și o adaugi în supă. Condimentezi cu sare, piper și piper Cayenne și ții supa la cald.
- Tai pieptul de curcan în cuburi de 2 cm, pui sare, piper și presari făina.
- Încălzești untura sau untul și prăjești pieptul de curcan circa 4 minute.
- Speli hasmațuchi, îl scuturi de apă și rupi câteva fire din tulpină. Distribui carnea în 4 farfurii și torni deasupra supa cremă fierbinte. Ornezi cu frunze proaspete de hasmațuchi sau de pătrunjel.
Poftă bună!