Supă din fructe, rece și gustoasă

Supă din fructe

Odată ce se instalează căldura, organismul nostru are nevoie de hrană mult mai ușoară și răcoroasă. Fructele sunt una dintre alegerile potrivite sezonului cald. Fie că alegem să le consumăm ca atare, simple, fie sub formă de prăjituri, înghețate sau salate, toate ne vor încânta papilele gustative și vom dori să repetăm experiența. De aceea, nu ezitați să încercați noi și noi combinații cu fructe. Iată una dintre ele:

Ai nevoie pentru 4 persoane:

4 piersici

4 caise, 3 nectarine

200 g zmeură

12-14 bucăți physalis

2 buc. ananas

4-5 frunze de busuioc

5-6 frunze de mentă

gheață

 

Pregătești așa:

Cumperi fructele cu o zi înainte și le pui în frigider, să fie reci în momentul în care le pregătești. Cureți ananasul de coajă și-l tai în bucăți mari. Tot în bucăți tai și piersicile și nectarinele. Le pui apoi, împreună cu ananasul, într-un storcător de fructe. Sucul rezultat îl pui în blender, adaugi frunzele de busuioc și mentă și 6 cuburi de gheață. Amesteci până se omogenizează bine. Va rezulta o spumă albă. Iei un bol mare sau 4 boluri mai mici și torni supa de fructe. Nu trebuie să înlături spuma. O adaugi și pe ea. Astfel, vei obține un strat spumos, ca o bezea. Din fiecare fruct folosit (sau poți adăuga și altele) pui câteva bucăți deasupra spumei. Poți alege doar din fructele mai ușoare: zmeură, physalis și felii foarte subțiri de caisă. La final, decorezi cu frunze proaspete de mentă.

Este o supă foarte gustoasă, dar mai ales răcoroasă, numai bună pentru o zi călduroasă de vară.

My title page contents