Iată rețeta unei supe rustice și consistente: supă de fasole boabe și aromă de spanac, ușor de preparat, învăluită în arome de ierburi Mediteraneene.
Supa de fasole boabe și aromă de spanac
Porții: 4
Pregătire: 75 de minute
520 Kcal
Ai nevoie de:
2 l supă vegetală
400 g fasole boabe
30 g slănină
ulei de măsline extra virgin – pentru aromă
piper negru
1 crenguță de rozmarin
sare
1 crenguță salvie
250 g spanac
1 crenguță cimbru
Pregătești supa de fasole boabe și aromă de spanac așa:
1) Tai grosier slănina și o parte de rozmarin, salvie și cimbru.
2) Transferi slănina și plantele aromatice într-un blender și mixezi bine, până când obții un amestec omogen și cremos.
3) Pui amestecul într-o cratiță cu fund gros și lași să se rumenească la foc mic, timp de aproximativ 5 minute, până când slănina devine transparentă.
4) Adaugi fasolea boabe, spălată și scursă în prealabil, amesteci, acoperi cu supă fierbinte și lași să fiarbă la foc potrivit, timp de 40-50 minute. La sfârșit, adaugi sare după gust.
5) Când fasolea a fiert suficient și începe să se decojească, adaugi spanacul spălat și scurs în prealabil. Amesteci și lași pe foc timp de 3-4 minute. Potrivești gustul de sare și adaugi piper, după gust.
6) Condimentezi supa cu un pic de ulei de măsline extra virgin și un praf generos de piper proaspăt măcinat și o servești caldă. Dacă dorești, o poți decora după bunul plac.