Supă de linte (rețetă italiană)

Supă de linte (rețetă italiană) – Supa de linte poate fi preparată în mai multe variante. Acum îți prezint o rețetă cu arome italiene picante și o mulțime de legume proaspete! Are un gust foarte asemănător cu minestrone, dar cu adaos de linte bogată în proteine. Cu alte cuvinte, este 100% satisfăcător!

Ingredientele necesare pentru a face supa de linte sunt: linte uscată, varză kale, ceapă, usturoi, dovlecei, lămâie, bulion de legume, ulei de măsline, conserve de roșii, ierburi uscate și parmezan.

Este plină de ingrediente hrănitoare, este sățioasă și foarte ușor de făcut. În plus, este o supă perfect reconfortantă pentru toate aceste zile reci de toamnă.

Chiar și copiii vor adora această supă italiană de linte și legume! Poate fi consumată cu pâine proaspătă.

Supă de linte (rețetă italiană)

Ai nevoie de:

Ulei de măsline

Legume proaspete (morcovi, ceapă, usturoi, dovlecei și varză kale)

Bulion de legume

Conserve de roșii cubulețe

Linte brună uscată, clătită și culeasă

Ierburi uscate, inclusiv busuioc, oregano și cimbru

Sare și piper negru proaspăt măcinat

Suc proaspăt de lămâie

Parmezan, pentru servire (opțional)

Pregătești o supă de linte așa:

Încălzești uleiul de măsline într-o oală mare (de fontă) la foc mediu-mare.

Adaugi morcovii și ceapa și sotezi totul timp de 2 minute, apoi adaugi usturoiul și sotezi cu 2 minute mai mult.

Torni apoi bulion de legume și roșii.

Adaugi linte, busuioc, oregano, cimbru și condimentezi supa cu sare și piper după gust.

Aduci totul la fierbere, apoi reduci focul la mediu spre mic, acoperi și fierbi 35 de minute, amestecând ocazional.

Adaugi dovleceii și varza și fierbi încă 10 minute.

Amesteci sucul de lămâie și adaugi până la 1 cană de apă pentru a subția supa, după cum este necesar (pe măsură ce supa se odihnește, lintea absoarbe mai mult din bulion).

Servești supa de linte caldă, presărată cu parmezan, dacă dorești.

Pot congela supa vegetariană de linte?

Această supă poate fi congelată și se reîncălzește bine. Poți congela porții individuale și atunci când vei dori să consumi o porție, o lași să se dezghețe peste noapte la frigider. Apoi, a doua zi, o reîncălzești pentru prânz.

Pot folosi diferite legume?

Celălalt lucru grozav despre această rețetă de supă vegetariană este că poți adăuga și alte legume pe care le ai la îndemână. Fasolea verde, mazărea, dovleacul, sparanghelul, cartofii, varza, broccoli, conopida, dovleceii, ardeiul gras, roșiile proaspete (cu semințe și decojite) sunt toate opțiuni bune.

Folosește ceea ce este în frigider sau cămară pentru a nu se risipi!

Sfaturi pentru cea mai bună supă de linte

Pentru supă, poți folosi atât linte brună cât și verde. Ambele sunt gustoase, doar timpul de gătit e diferit. Pe de altă parte, lintea roșie se gătește în mai puțin de jumătate din timpul de gătire al celor maro și verde.

Dacă nu ai ierburile uscate enumerate mai sus, poți înlocui și cu o lingură de condimente italiene uscate în loc de busuioc, oregano și cimbru.

Dacă nu mai ai bulion de legume, bulionul de pui va funcționa și el.

Nu sări peste lămâie. Chiar dacă este o cantitate mică, adaugă o notă frumoasă de luminozitate.

My title page contents