Tartă de mere, indiferent după ce rețetă o pregătești, este un dulce îndrăgit de toată lumea, în orice anotimp. Dacă îi mai adaugi și o cupă de înghețată, poate deveni cel mai bun și răcoritor desert într-o zi de vară.
Timp de preparare: circa 1 1/2 ore
Timp de răcire: circa 2 ore
Ai nevoie pentru aluatul fraged de:
80 g făină albă de grâu
1 gălbenuș
40 g unt rece
3 linguri de zahăr pudră
Ai nevoie pentru umplutură de:
3 mere mici, acrișoare
2 linguri zeamă de lămâie
3 linguri unt
1 lingură zahăr
3 linguri sâmburi de pin
Pregătești o tartă de mere așa:
- Din făină, gălbenuș, unt și zahăr pudră faci un aluat, pe care îl lași la frigider circa 2 ore (să dospească acoperit).
- Încălzești cuptorul la 175 de grade Celsius. Într-o formă rotundă, cu diametrul de 22-24 cm, așezi hârtie de copt.
- Întinzi aluatul cu ajutorul foliei transparente, iar folia de sus o îndepărtezi: aluatul îl așezi în tavă cu ajutorul foliei de jos. Aluatului îi faci o margine de circa 1 cm înălțime, îl înțepi de câteva ori și îl dai la cuptor 12-15 minute.
- Tai merele felii și deasupra lor pui zeama de lămâie. Pui untul la topit.
- Așezi feliile de măr circular pe aluat, presari zahărul și sâmburii de pin peste ele și picuri untul topit. Coci tarta pe șina de mijloc a cuptorului, circa 30 de minute.
- O servești călduță sau rece, cu o cupă de înghețată de vanilie.