Bucurestenii se pot testa gratuit pentru astm in weekendul 16-17 mai, in Parcul Tineretului, intrarea dinspre bulevardul Tineretului nr. 34. Testarile vor fi facute de Societatea Romana de Pneumologie cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului.

„Astmul este o boala care poate fi tinuta sub control. Este important ca pacientii sa stie ca pot duce o viata normala daca isi iau tratamentul si se feresc de factorii de risc.” – spune Prof. Dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

In Europa de Vest, o persoana moare din cauza astmului in fiecare ora! In Romania, se estimeaza ca sunt intre 800.000 si 1.000.000 cazuri de astm.

Astmul este o boala cronica de plamani, caracterizata prin probleme recurente de respiratie si prin simptome ca lipsa de aer, respiratie suieratoare, senzatie de apasare in piept si tuse. Afectiunea se agraveaza in timp si afecteaza oamenii in mod diferit – de aceea, e foarte important ca pacientii sa invete sa tina astmul sub control. Boala nu poate fi vindecata, dar pacientii pot duce o viata normala, activa, daca respecta cateva reguli:

  • iau medicamentele prescrise de doctor;
  • stau departe de factorii de risc (polen, animale de companie, fum, praf de casa, mirosuri puternice etc.);
  • merg la medic de 2-3 ori pe an pentru control (chiar daca se simt bine);
  • invata care sunt semnele ca astmul lor se agraveaza si mai ales cum trebuie sa reactioneze.

Mai multe informaţii despre astm găsiţi pe www.invingeastmul.ro

My title page contents