Tiramisu cu capsuni si zmeura la cupa

Tiramisu cu capsuni si zmeura la cupa

Tiramisu cu capsuni si zmeura la cupa e un desert genial. Ca sa nu mai zic: e solutia mea de avarie in caz de musafiri dragi, insa neasteptati. Se face usor, e supeeeeeeeeer delicios. Place la mici si la mari. Si e racoros si savuros. Ce mai! Te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE PENTRU 6 -8 CUPE

 

  • 20-25 piscoturi cu sau fara gluten ( depinde pentru cine pregatiti desertul)
  • 4 galbenusuri medii
  • 400 ml mascarpone
  • 2 cutii de smantana pentru frisca sau smantana lichida pentru gatit ( 25%grasime).
  • 150 grame de zahar sau xylitol
  • 50 ml apa
  • 100 grame de zmeura
  • 200 de grame de capsuni
  • 4-5 inguri de sirop de fucte de padure
  • o jumatate de lingurita de vanilie

 

Tiramisu cu capsuni si zmeura la cupa

Tiramisu cu capsuni si zmeura la cupa

 

MOD DE PREPARARE

  • Spala fructele bine si lasa-le sa se scurga.
  • Capsunile taie-le in 4.
  • Separa ouale si pune galbenusurile in mixer. Adauga zaharul/ xylitolul si vanilia si da drumul robotului sa bata galbenusurile pana se deschid la culoare
  • Acum, vii peste galbenusuri cu mascarponele si smantana lichida. Mixezi la viteza mai mica pana ce devine pufos
  • Separat, iti pregatesti cupele
  • Pui pe fundul cupei o parte din piscoturile rupte/ taiate bucatele si apoi le stropesti cu un amestec de apa si sirop de fructe. Vii acum cu un rand de fructe. Zmeura si capsuni. Si acum cu un rand de crema de mascarpone. Si repeti operatiunea: iar un rand de piscot, iar fructe, iar crema. Pana cand iti epuizezi materialele.
  • La modul ideal, ultimul strat – acoperisul – trebuie sa fie unul de crema.
  • Decorezi cu un fruct in top.
  • Dai la frigider si savurati cu placere.

 

Sursa foto – Pinterest
My title page contents