Tiramisu cu căpșuni este un dulce ușor de făcut și delicios, perfect pentru o masă în familie sau cu prietenii, într-o zi de primăvară! Se prepară rapid și cu puține ingrediente. Acest tiramisu este perfect pentru o gustare de după-amiază, dar este excelent și ca desert la sfârșitul mesei, mai ales într-o zi de sărbătoare. Decorează-ți desertul cu căpșuni proaspete și câteva frunze de mentă, iar oaspeții tăi vor fi impresionați de frumusețea și gustul delicios al acestui desert!
Porții: 6
Preparare: 35 minute
Pauză: 15 minute
Răcire: 2 ore
Tiramisu cu căpșuni
Ai nevoie pentru tiramisu cu căpșuni de:
100 g pișcoturi
6 linguri lichior de migdale (Amaretto)
500 g căpșuni
100 g zahăr
100 ml frișcă
1 plic zahăr vanilinat
250 g brânză de vaci
250 g mascarpone
1 linguriță cacao
Pregătești tiramisu așa:
Așezi pișcoturile unele lângă altele într-o formă de sufleu dreptunghiulară. Le stropești cu 3 linguri de lichior și le acoperi. Le lași să stea circa 15 minute.
Cureți căpșunele și le tai bucăți. Presari deasupra 50 g zahăr. Bați frișca cu zahăr vanilinat. Amesteci brânza mascarpone cu brânză de vaci și cu restul de lichior. Înglobezi apoi frișca.
Pui deoparte 4-5 căpșuni și repartizezi restul deasupra pișcoturilor. Repartizezi deasupra crema de mascarpone, nivelezi și pudrezi cu cacao. Decorezi tiramisu cu restul de căpșuni. Dai apoi la frigider pentru cel puțin 2 ore, înainte de servire.