Tiramisu cu cireșe proaspete – Cauți un desert delicios și simplu de vară pe care să-l faci acasă? Iata-l: tiramisu cu cirese! Un desert pregătit la rece, proaspăt și delicios, foarte ușor de preparat și ideal de savurat la sfârșitul unei mese în timpul verii. Un desert pe care îl poți pregăti în avans și servi la sfârșitul mesei prânz, cât și după cină. Această variantă delicioasă de tiramisu este preparată rapid și o poți personaliza cu ușurință, în funcție de gusturile tale.
Să descoperim împreună cum se prepară acest desert delicios cu cireșe, perfect pentru vară!
Tiramisu cu cireșe proaspete. Câteva sfaturi utile
Ca orice tiramisu, și varianta cu cireșe se poate pregăti într-o singură formă, dar poți, de asemenea, folosi și o matriță sau un vas de copt și apoi să tai tiramisu în pătrate. Pentru cantitățile de mai jos, ai nevoie de un vas de copt pătrat de 20 x 20 sau unul dreptunghiular de 22 x 15 cm, cu condiția să crești ușor numărul de pișcoturi.
Pentru sirop, în loc de lichior de migdale poți folosi romul clasic. Dacă nu vrei să folosești deloc alcool, poți alege să folosești doar lapte sau un suc/sirop.
De asemenea, poți pregăti aceeași rețetă cu alte tipuri de fructe, cum ar fi căpșuni, piersici și caise, pentru a rămâne în zona fructelor de vară și pentru a pregăti un tiramisu de fructe la fel de proaspăt și delicios.
Dacă a rămas cumva o porție, o poți păstra în frigider pentru câteva zile, acoperind paharul sau tava cu folie de plastic.
Tiramisu cu cireșe proaspete
Porții: 6
Pregătire: 15 minute
Gătire: 15 minute
La rece, în frigider: 1 oră de odihnă
Ai nevoie pentru bază și cremă:
12 biscuiți
250 g mascarpone
150 g brânză proaspătă cremoasă
60 g zahăr pudră
1 linguriță extract de vanilie
250 ml smântână îndulcită
Ai nevoie pentru sirop:
100 ml lapte
40 ml lichior de migdale sau alt lichior
Ai nevoie pentru decor:
250 g cireşe
40 g zahăr
fulgi de ciocolată
Pregătești tiramisu cu cireșe proaspete așa:
Mai întâi, cureți cireșele și le pui într-un castron. Adaugi zahărul și amesteci cu o lingură.
În timp ce cireșele își lasă sucul, într-un castron spațios pui brânza mascarpone, crema de brânza proaspătă, zahărul pudră și extractul de vanilie.
Adaugi smântâna dulce rece și o bați cu mixerul până când obții o cremă fină și voluminoasă. Pune apoi frișca obținută într-un poș.
Mai departe, pregătești siropul amestecând laptele și lichiorul. Dacă nu dorești să pui lichiorul, îl poți înlocui cu mai mult lapte sau poți face un sirop cu suc de fructe.
Taie pișcoturile în jumătate pentru a încăpea în paharele pe care pe care ai ales să le folosești.
Treci repede pișcoturile prin sirop și creezi baza tiramisului direct în pahare sau în forma aleasă. Peste pișcoturi adaugi un strat de cremă mascarpone, folosindu-te de poș. Dacă nu ai, iei o pungă și o tai la un vârf sau poți chiar și cu lingura, dar nu aranja perfect. Un aspect puțin dezordonat, în valuri, creează un efect mai plăcut. Deasupra pui o lingură de cireșe și puțin din sosul pe care și l-au lăsat cireșele.
Repeți operația, mai întâi cu un alt strat de pișcoturi și apoi adăugând crema de mascarpone. Completezi apoi cu cireșe și lași tiramisu să se odihnească în frigider timp de cel puțin o oră. La final, decorezi tiramisu cu chips-uri de ciocolată și, după ce a stat o oră în frigider, tiramisu cu cireșe proaspete e numai bun de servit.