Tort cu fructe de pădure… cum îți sună? Dacă ești la dietă, nu înseamnă că nu poți consuma deloc dulciuri, ci înseamnă că trebuie să alegi cu grijă și potrivit nevoilor tale. Și, evident, nu zilnic!
Tort cu fructe de pădure și cremă de brânză de vaci
Porții: 12 felii
Pregătire: 35 de minute
Coacere: 25 de minute
Răcire: 60 de minute
La frigider: 2 ore
Calorii: 120 felia
Tort cu fructe de pădure și cremă de brânză de vaci
Ai nevoie de:
3 ouă
2 linguri îndulcitor lichid
1 praf de sare
120 g făină
20 g amidon
4 foi gelatină
400 g fructe de pădure asortate
2 linguri nectar de mere
350 g brânză de vaci degresată
200 ml frișcă
Ai nevoie pentru ornat de:
Varianta 1: Ciocolată pentru diabetici rasă și fistic
Varianta 2: O glazură de zmeură, fructe de pădure și trandafiri comestibili (din cei pentru ceai)
Pregătești un tort cu fructe de pădure așa:
1. Pentru blat: Încingi cuptorul la 175 de grade Celsius. Separi ouăle. Bați gălbenușurile cu 3 linguri de apă și cu îndulcitorul lichid. Bați albușul cu sare și îl așezi peste compoziția de gălbenușuri. Adaugi deasupra făina amestecată împreună cu amidonul și înglobezi uniform. Așezi compoziția într-o formă de tort (diametrul de 26 cm) unsă. Coci 25 de minute. Lași să se răcească circa 60 de minute.
2. Înmoi gelatina în apă rece. Dai în fiert 100 g fructe de pădure împreună cu nectarul de mere, timp de 2 minute. Pui deoparte puțin din această compoziție, pentru ornat. Dizolvi gelatina în restul de compoziție, fierbinte. Apoi lași să se răcorească. Înglobezi brânza de vaci și restul de fructe.
3. Tai blatul pe două niveluri. Blatul inferior se așază pe un platou și se montează de jur împrejur inelul formei de tort. Așezi pe blat ¾ din crema de brânză. Acoperi cu al doilea blat și apoi așezi restul de cremă. Dai la frigider două ore, după care îndepărtezi inelul.
4. Acoperi tortul cu jumătate din cantitatea de frișcă, bătută. Restul de frișcă îl distribui deasupra tortului, cu ajutorul șprițului pentru ornat, sub formă de rozete. Pe margine se presară ciocolată rasă. Decorezi suprafața tortului cu compoziție de fructe și fistic. Sau, dacă alegi cea de-a doua variantă pentru ornat, torni o glazură de zmeură peste tort și o lași să curgă neuniform. Lași puțin să se întărească și așezi fructe de pădure și trandafiri comestibili (se găsesc în magazinele cu plante sau în cele care vând ceaiuri).