Înghețată de fructe de pădure cu iaurt

E cald afară și nu știi cum să te mai răcorești? Ce zici de o înghețată de fructe de pădure cu iaurt? Fructele de pădure sunt o sursă foarte bună de fibre, inclusiv de fibre solubile care, conform studiilor, ajută la reducerea apetitului și induc starea de sațietate. De asemenea, fibrele conduc la o absorbție redusă a caloriilor consumate. O porție de afine conține 4 grame de fibre, căpșunele conțin 3 grame, iar murele 8 grame de fibre.

De asemenea, fructele de pădure conțin mari cantități de antioxidanți, aceștia având calitatea de a neutraliza radicalii liberi din organism. În afară de protejarea celulelor, antioxidanții au și rol în prevenirea anumitor boli, printre care și cancerul. Fructele de pădure sunt foarte bogate în antioxidanți, cum ar fi antocianina, acidul elagic si resveratrolul. Dintre toate fructele, zmeura, afinele și murele au cel mai mare conținut de antioxidanți. Studiile au confirmat faptul ca antioxidanții din fructele de pădure au capacitatea de a reduce stresul oxidativ și inflamația cronică.

Fructele de pădure au efect în reducerea ridurilor, iar acest lucru este explicat de acțiunea antioxidanților asupra radicalilor liberi, aceștia din urmă fiind una dintre cauzele principale ale îmbătrânirii pielii. Conform studiilor, acidul elagic conținut de fructele de pădure are rol în blocarea unei enzime ce conduce la distrugerea colagenului din piele.

Înghețată de fructe de pădure cu iaurt

Porții: 8

Preparare: 20 de minute

La congelator: 3 ore

 

Ai nevoie pentru înghețată de fructe de pădure cu iaurt de:

2 cești de zahăr

4 cești fructe de pădure congelate

1 ceașcă iaurt cremos (preferabil în stil grecesc)

Pregătești înghețata așa:

Pasezi fructele cu zahărul, folosind mixerul sau blenderul. Apoi treci compoziția printr-o sită, pentru a îndepărta semințele. Înglobezi iaurtul în compoziție.

Așezi totul într-o caserolă de plastic și închizi ermetic. Dai la congelator. Scoți înghețata după 30 de minute, amesteci și dai din nou la congelator până ce se întărește bine, timp în care amesteci periodic.

Înainte de servire, scoți înghețata din congelator și o lași la temperatura camerei circa 3 minute, pentru a se înmuia puțin. O servești în cupe sau, înainte de a o congela, o poți pune în forme speciale.

My title page contents