Tort de înghețată. Ai o aniversare în familie sau o vizită importantă? Cu siguranță te gândești cu ce desert să-ți surprinzi musafirii. Nimic mai simplu și mai bun: tort de înghețată.
Preparare: 60 minute
Congelare: 6 ore
Ai nevoie pentru blatul cu nes de:
4 linguri de zahăr
1,5 linguri de nes
400 g frișcă
2 linguri lapte
Ai nevoie pentru blatul cu vanilie de:
4 ouă
4 linguri de zahăr
500 ml lapte
2 batoane de vanilie
200 g frișcă
fructe confiate
Ai nevoie pentru blatul cu ciocolată al unui tort de înghețată:
3 ouă
10 g cacao
150 g zahăr
1 pachețel zahăr vanilat
100 g ciocolată menaj rasă
400 ml lapte
Ai nevoie pentru glazura de ciocolată:
100 g ciocolată menaj
1 ou
70 g zahăr pudră
100 ml apă
10 g unt
Pregătești un tort de înghețată așa:
- Pregătești mai întâi blatul de nes: freci gălbenușurile cu zahărul. Bați albușurile spumă, apoi amesteci cele două compoziții, la care adaugi nesul dizolvat în 2 linguri cu lapte. La sfârșit, încorporezi frișca. Alegi o formă de tort detașabilă și torni compoziția. Dai la congelator.
- Pregătești blatul de vanilie: freci gălbenușurile cu zahărul, iar peste ele torni puțin câte puțin laptele clocotit cu vanilia, amestecând mereu. După ce s-a răcit, adaugi fructele confiate, tăiate cubulețe și încorporezi frișca. Pui compoziția la congelator și când este aproape înghețată, o transferi în forma de tort, peste blatul de nes și lași în continuare la rece.
- Pregătești și blatul de ciocolată: amesteci toate ingredientele și le fierbi în bain-marie până se îngroașă. Dai deoparte și după ce s-a răcit compoziția, o dai la frigider. După ce s-a întărit, adaugi peste celelalte două blaturi și pui la congelator pentru aproximativ 6 ore.
- Ornezi cu glazură de ciocolată: fierbi la bain-marie ingredientele menționate mai sus, în afară de unt. După ce compoziția a devenit groasă, o lași să se răcească, o amesteci cu untul și o torni peste tort. Decorezi după bunul plac.