Tort de toamnă cu mere, prune și fructe uscate

Tort de toamnă cu mere, prune și fructe uscate

Tort de toamnă cu mere, prune și fructe uscate. Tortul de toamnă este un desert care conține toate aromele acestui sezon, multe fructe și foarte puțin aluat. Acest desert se face cu mere tăiate în felii și cu adaos de prune deshidratate și fructe uscate precum alune, nuci și migdale și stafide.

Cu acest tort vei putea avea un mic dejun și o gustare super energice. Este, de asemenea, perfect pentru a fi servit la sfârșitul prânzului, la ocazii festive.

Este o prăjitură cu o textură umedă și o aromă delicată și parfumată de lămâie. Deși compoziția este deja foarte bogată în sine, se pretează la variații precum adăugarea de fructe uscate prăjite alternativ, cum ar fi caju. Sau mai pot fi adăugate bucăți de kaki, fructul de toamnă prin excelență. Pentru cei cu poftă mare de dulce, poți adăuga chipsuri de ciocolată neagră congelate (astfel încât să nu se topească prea mult în timpul gătitului) sau câteva linguri de smântână tartinabilă.

Să vedem cum se face tortul de toamnă!

Tort de toamnă cu mere, prune și fructe uscate

Porții: 6

Pregătire: 20 de minute

Coacere: 40 de minute

 

Ai nevoie de:

70 g făină 00

50 g zahăr

2 ouă

2 mere

50 g prune deshidratate

100 g fructe (uscate mixte)

1 plic praf de copt pentru prăjituri

1 lămâie

50 ml ulei de măsline extravirgin

100 ml lapte (la temperatura camerei)

1 tavă de copt de 24 – 26 cm

 

Pregătești un tort de toamnă cu mere, prune și fructe uscate așa:

Pui stafidele într-un castron cu apă și le lași să se hidrateze. Prăjești fructele uscate și apoi le toci cu un cuțit. Feliezi merele și le pui într-un castron împreună cu sucul unei lămâi.

Într-un alt castron, bați ouăle cu un tel și adaugi uleiul de măsline extravirgin. Pui și făina cernută, laptele, coaja de lămâie și apoi praful de copt cernut. Se amestecă totul până se combină bine ingredientele.

Torni puțin din aluat în tigaie, adaugi câteva mere feliate, prune, fructe uscate și stafide stoarse. Apoi, adaugi mai mult aluat și alte mere și fructe uscate, prune și stafide alternând ingredientele în acest fel.

Coci la 180 ° timp de 40 de minute. De îndată ce tortul este gata (faci întotdeauna testul scobitorii), îl scoți din cuptor și îl lași să se răcească complet. Apoi adaugi un strop de zahăr pudră și e numai bun de mâncat.

 

Recomandări

Pentru o consistență mai compactă, trebuie doar să mărești cantitatea făinii la 200 g.

My title page contents