Tort rece cu iaurt – pentru o zi călduroasă de vară

Tort rece cu iaurt - pentru o zi călduroasă de vară

Tort rece cu iaurt – pentru o zi călduroasă de vară. Tortul rece cu iaurt este un desert gustos, foarte asemănător cu un cheesecake. Pentru a-l prepara se folosesc iaurt și ricotta, în locul tradiționalei creme de brânză Philadelphia.

Nu este dificil de pregătit, iar rezultatul te va uimi: nu este doar bun, ci și foarte plăcut din punct de vedere estetic.

Tort rece cu iaurt

Porții: 8 persoane

Preparare: 30 de minute

Timp de odihnă: 5 ore

Ai nevoie de:

4 borcane de iaurt integral de 125 g

500 g ricotta

250 g de biscuiți uscați

90 g zahăr

100 gr unt

8 g de foi de gelatină

Pentru decor: fistic (boabe) și coacăze roșii după gust și apreciere

Pregătești tort rece cu iaurt așa:

Începi prin a pregăti baza pentru tortul rece cu iaurt: amesteci biscuiții cu un blender sau îi zdrobești mărunt într-un mojar. Sau… mai simplu, îi pui într-un șervet de bucătărie și îi zdrobești cu ajutorul sucitorului pentru aluat.

Apoi topești untul și îl amesteci cu pudra de biscuiți. Dacă dorești, poți reduce puțin untul și poți adăuga echivalentul în lapte cald (de exemplu, 50 g de unt și 20 g de lapte).

Tapetezi cu hârtie de copt fundul detașabil și părțile laterale ale unei tăvi de tort. Pentru a-l face să adere mai bine, poți unge fundul formei și poți obține un rezultat mai bun. Dozele acestei rețete sunt bune pentru o prăjitură rece cu iaurt cu diametrul de 22 cm: dacă aveți o tavă de tort mai mare, e nevoie să mărești cantitățile proporțional.

Așezi biscuiții sfărâmați și amestecați cu unt pe fundul formei de tort, apăsând bine cu o lingură sau cu degetele pentru a crea un strat „solid”. Dai la frigider timp de aproximativ zece minute, pentru a solidifica baza și a trece la pregătirea umpluturii.

Între timp, pregătești crema așa:

Într-un castron, bați iaurtul cu zahărul și apoi adaugi încet ricotta cernută și scursă. Omogenizezi bine amestecul.

Înmoi gelatina, o storci și o topești ușor într-o cratiță fără a adăuga mai mult lichid. O lași să se răcească și adaugi treptat amestecul de iaurt și ricotta în gelatină.

Torni umplutura de tort rece de iaurt peste baza de biscuiți, distribui uniform și nivelezi, apoi pui forma înapoi la frigider timp de cel puțin 5 ore, astfel încât crema să se solidifice.

Înainte de a servi tortul rece cu iaurt, desfaci inelul tăvii și așezi cu grijă tortul pe o farfurie de servire.

Decorezi suprafața tortului cu fistic și coacăze tocate.

Dacă dorești, poți servi însoțind tortul cu topping de fructe, caramel sau ciocolată sau gem.

My title page contents