Trăiește sănătos si mănâncă smart

Trăiește sănătos si mănâncă smart

Trăiește sănătos. Tu știi cum? Noi, romanii, suntem unul dintre cele mai muncitoare popoare din Europa. Nu lucrăm doar la locul de munca, ci și acasă, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend. 

 

Noi, romanii, avem și alte sarcini de îndeplinit printre care pregătirea mesei, curățenia, lecțiile cu cei mici și alte activități pe care le facem pe fugă. Cum ne pot ajuta sucurile 100% și mousse-urile să ne bucurăm de momente frumoase alături de cei dragi? Ne spune Șerban Damian, medic de familie și nutriționist sportiv.

 Cum faci?

Odată cu înaintarea în vârstă, regretăm cel mai mult că nu am avut grijă de relațiile cu cei dragi. În viața de zi cu zi alocăm mult timp responsabilităților profesionale, dar și activităților casnice. Cu toate acestea, ne lipsește timpul pentru familie și prieteni.

Serile petrecute cu cei dragi

Nu este necesar să căutăm în mod constant locuri și activități noi pentru petrecerea timpului. Cinematografele, cafenelele și centrele comerciale sunt o opțiune, însă putem alege să petrecem timp cu cei dragi, acasă. Confortul, jocurile de societate și gustările delicioase sunt ingredientele perfecte pentru serile petrecute cu familia.

Activitățile casnice

Nu toate sarcinile trebuie îndeplinite imediat, ci uneori trebuie să ne facem timp și pentru noi înșine. Sarcinile precum pregătirea mesei, curățenia și cumpărăturile pot fi împărțite între membrii familiei. Nu doar adulții trebuie sa fie implicați in treburile casnice, ci și copiii. Atunci când utilul se îmbină cu distracția, activitățile casnice vor fi apreciate de cei mici.

Soluții SMART în bucătărie

O seară frumoasă înseamnă activități distractive și preparate gustoase într-o companie plăcută. Întotdeauna ne dorim să îi servim pe cei dragi cu preparate sănătoase, bogate în vitamine și nutrienți. Este esențial să optăm pentru o alimentație variată care să cuprindă diverse fructe și legume. Este posibil să pregătim, fără prea mult efort, o cină valoroasă în familie?

Solutii

„Multifuncționalitatea este o reală provocare. De aceea, este important să găsim soluții pentru a ne ușura viața și a ne îmbunătăți activitățile. În locul unei porții de fructe și legume, putem opta pentru un pahar de suc 100% sau un plic cu mousse de legume. Sucurile și mousse-urile sunt o gustare convenabilă. Nu mai este nevoie să spălați și să curățați fructele sau legumele pentru a asigura organismului aportul necesar de vitamine și nutrienți. Mai mult decât atât, este esențial să ne amintim că aceste produse nu conțin îndulcitori, coloranți sau conservanți”, menționează Șerban Damian medic de familie și nutriționist sportiv acreditat CIO, expert în cadrul campaniei „Mousse și suc 100% – aici sunt vitaminele istețe!”

Cate legume?

Conform recomandărilor OMS, este recomandat să consumăm cel puțin 400g de fructe și legume zilnic, de preferat împărțite în 5 porții. Sucurile 100% și mousse-urile au aceleași valori nutriționale ca fructele și legumele din care sunt produse și reprezintă o opțiune excelentă în contextul unei alimentații variate.

Bun cu bun

Iată mai jos o rețetă delicioasă pe care o recomandă specialiștii și pe care o puteți servi alături de cei dragi.

 

 Trăiește sănătos si mănâncă smart

Trăiește sănătos si mănâncă smart

 

Paste cu pesto (4 porții)

Ingrediente

500 g paste

2 mâini de baby spinach

2 mâini de busuioc

2 linguri de semințe de floarea soarelui

2 căței de usturoi

50 g parmezan

Ulei de masline ⅓ dintr-un pahar

6-7 roșii

Sare și piper

Mod de preparare

Se spală spanacul și busuiocul, apoi se mixează în blender alături de semințele de floarea soarelui, usturoi, ulei de masline și parmezan. Daca pasta are o consistență prea densă, se adaugă puțina apă ramasă de la pastele care s-au fiert între timp. Se asezonează cu sare și piper în funcție de gust. Se taie roșiile, apoi se amesteca cu pesto si cu pastele. Se așează pastele pe farfurie și se adaugă parmezanul. Preparatul poate fi servit alături de un suc de multi fructe. Bon apetit!

 

 

 

My title page contents